AcasăSOCIALReacţia lui Ciolacu după noul "azil al groazei" din Mureş, cu adulţi...

Reacţia lui Ciolacu după noul „azil al groazei” din Mureş, cu adulţi şi copii malnutriţi. Locul era plin de muște, fecale și sânge (VIDEO)

azilele groazei

Un nou „azil al groazei” a fost descoperit în România, în judeţul Mureş. Acolo unde mai mulți bătrâni au fost ascunși la subsol, printre grămezi de moloz, materiale de construcție, saci de haine și echipamente medicale vechi.

Un număr de 13 persoane cu afecţiuni cronice de la centrul de îngrijire din localitatea Bărdeşti au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Căruța Lu\” Min” din Bărdești, Mureș

CRJ prezintă un raport referitor la situația descoperită la „Căruța Lu\” Min” din Bărdești, Mureș. În urma sesizării CJR, premierul Marcel Ciolacu a cerut măsuri urgente din partea autorităților, Ministerul Muncii a retras acreditarea centrului, iar procurorii au descis un dosar penal.

În camerele de la subsol, aruncați departe de lume, lăsați fără apă, mâncare și ținuți printre fecale, muște și mormane de nisip, au fost găsiți alți șapte copii și adulți.

Culmea e că în urmă cu două săptămâni, autoritățile au mers în control la azil, au găsit probleme, dar nu au găsit și camerele ororilor de la subsol, conform digi24.ro.

Una dintre persoane era în stare avansată de malnutriţie (piele şi os), cu leziuni la nivelul şoldului, acoperită de muşte, mirosind puternic a fecale.

”Celelalte 2 persoane nu se puteau mişca şi nu puteau să comunice, fiind deosebit de speriate când am încercat să ne apropiem de ele. La orele 13:30, imediat după ce am văzut persoanele din subsol, am cerut de urgenţă ajutor la 112.

Până la sosirea echipajelor de poliţie şi salvare, am mai identificat o persoană care locuia în subsol, dar care se putea deplasa şi ieşise din acel spaţiu, la parterul imobilului”, se mai arată în comunicatul CRJ.

Cum a reacţionat Guvernul?

Marcel Ciolacu a anunţat că a dispus de urgenţă intervenţia instituţiilor statului, în urma informaţiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice asupra unor abuzuri şi violenţe comisie împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’Min, din judeţul Mureş.

El a adăugat că, potrivit informaţiilor, „victimele erau ţinute închise şi supuse unor acte de violenţă, necesitând de urgenţă intervenţii medicale”.

La rândul ei, ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a anunţat că a dispus retragerea licenţei pentru Asociaţia „Re-Min”, centrul „Căsuţa Lu’ Min” din comuna Sântana de Mureş, sat Bărdeşti.

De asemenea, ea a cerut urgent Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această „situaţie revoltătoare”.

Iar prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a precizat că s-au făcut toate documentele care vor fi înaintate spre competenta soluţionare către DIICOT Mureş.

author avatar
Andrei Ștefan
376 afisari

8 COMENTARII

  1. Functionarii statului, de la covrigar pina la portar nu sint capabili de absolut nimic ! Se alege praful de noi cu asemenea haimanale !

  2. Si au gasit nebunii si tortionarii afaceri banoase de facut ,cu ajujorul statului ca deaia zic astia ca au cele mai multe cheltuieli cu asist sociala!!! Asistenta beton!!

  3. De trei ori,”echipele organele statului „alcatuite din tot felul de nemernici,gura casca,nepastori,bine platiti,nu au depistat nici o neregula.Acesti poate si complici pot fi considerati,ar trebui la puscarie.

  4. Acest guvern corupt si tradator in loc sa ajute pe nevoiasii din RO ajuta pe viermii refugiati urkrainenni si pe nazistii de la kiev

  5. măruța si plutonierul de militie palasan, două putorici din politichia(a se citi mafia) mureseana..
    Afară trebuie dați si șeful isu si al ipj: călugărul analfabet profesional si subofiterul șofer ajuns general….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger