AcasăSOCIALRăzboiul împotriva agriculturii

Războiul împotriva agriculturii

În ultimele luni a început un atac total și bine coordonat asupra agriculturii și în special a capacității de a produce alimente. Recenta reuniune G20 de la Bali, întâlnirea ONU din Egipt (COP27) și viitorul Forum Economic Mondial de la Davos, unde va lua cuvântul și Bill Gates, sunt (și) despre această problemă – schimbarea totală a agriculturii clasice prin impunerea unui control strict.

La Bali, în Indonezia, reprezentanții G20 (cele mai influente economii de pe glob), în frunte cu SUA, Marea Britanie, Uniunea Europeană și China, au convenit asupra unei declarații finale.

G20 dă tonul

Primul punct important – un „apel pentru o transformare accelerată către o agricultură durabilă și rezilientă și noi sisteme alimentare și lanțuri de aprovizionare”. Mai mult: „Lucrăm împreună pentru a produce și distribui în mod durabil alimente, pentru a ne asigura că sistemele alimentare contribuie mai bine la adaptarea și atenuarea schimbărilor climatice și la stoparea și inversarea pierderii biodiversității, diversificarea surselor de hrană…”.

De asemenea, G20 a cerut „un comerț agricol incluziv, previzibil și nediscriminatoriu, bazat pe regulile Organizației Mondiale a Comerțului”. În încheiere, liderii adunați în Bali s-au angajat să sprijine „adoptarea de practici și tehnologii inovatoare, inclusiv inovarea digitală în sistemele agricole și alimentare pentru a spori productivitatea și durabilitatea în armonie cu natura…”.

Și declarația revelatoare, pusă la final: „Reiterăm angajamentul nostru de a atinge zero emisii nete globale de gaze cu efect de seră/neutralitate a carbonului până la mijlocul secolului sau în jurul acestuia”.

„Agricultură durabilă cu emisii zero de gaze cu efect de seră” pare un discurs orwellian. Pentru cineva străin de lingvistica ONU, cuvintele astea sună bine de tot. Ceea ce se promovează, de fapt, este cea mai radicală distrugere a agriculturii la nivel global văzută vreodată și totul se întâmplă în numele unei „agriculturi durabile”.

Am uitat că Marea Britanie și SUA dau bani fermierilor ca să nu-și mai cultive pământurile? Iar Olanda blochează total dezvoltarea agriculturii, stârnind furia oamenilor (să ne amintim protestul cu tractoare din această vară).

ONU are planul pregătit

La doar câteva zile după întâlnirea G20 de la Bali s-a ținut reuniunea anuală a Summitului climatic, sub egida ONU (Green Agenda 2030). COP27 a fost găzduită de Egipt, iar acolo participanții (împreună cu câteva sute de ONG-uri de mediu) au elaborat un al doilea apel spre o agricultură durabilă. COP27 a lansat inițiativa FAST (Food and Agriculture for Sustainable Transformation)

FAST va promova „o schimbare către diete durabile, rezistente la climă, sănătoase și va contribui la reducerea costurilor pentru sănătate și schimbări climatice cu până la 1,3 trilioane de dolari, în același timp sprijinind securitatea alimentară”.

Cifre mari pentru un plan pe măsură. 1,3 trilioane de dolari pentru trecerea la o „dietă durabilă, rezistentă la climă”? Și această nouă dietă va reduce costurile schimbărilor climatice?

Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), din cadrul ONU, va lansa până la sfârșitul anului viitor un plan pentru reducerea așa-numitelor gaze cu efect de seră din agricultură.

Cine a declanșat războiul împotriva agriculturii?

Impulsul pentru acest război împotriva agriculturii nu vine în mod surprinzător de la lumea finanțelor, Big Finn. FAIRR Initiative este o coaliție din Marea Britanie (statul care îi plătește pe fermieri ca să nu mai cultive pământurile!) a managerilor de investiții care se concentrează pe „riscurile cauzate de producția intensivă de animale”. Membrii FAIRR sunt cei mai influenți jucători din finanțele globale, inclusiv BlackRock, JP Morgan Asset Management, Allianz AG, Swiss Re, HSBC Bank, Fidelity Investments, Edmond de Rothschild Asset Management, Credit Suisse, Rockefeller Asset Management și numeroase alte bănci și fonduri de pensii cu active totale administrate de 25 de trilioane de dolari.

Ei au pornit azi războiul împotriva agriculturii, la fel cum începând cu 2020 au declanșat ofensiva asupra pieței energiei.

FAIRR Initiative susține că „agricultura actuală reprezintă aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră și principala amenințare pentru 86% din speciile lumii cu risc de dispariție (…) Creșterea bovinelor este responsabilă pentru trei sferturi din pierderea pădurii tropicale amazoniene”.

ONU, prin Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), intenționează să propună reducerea drastică a producției globale de animale, în special a bovinelor. Cum se obține o reducere drastică? Prin închiderea fermelor de animale, ceea ce deja începe să se petreacă.

Faptul că ONU este pe cale să lanseze o foaie de parcurs („to do list” pentru toți membrii Națiunilor Unite) pentru a reduce drastic așa-numitele gaze cu efect de seră din agricultură, iar în spatele acestui plan stau cei mai mari bancheri din lume, inclusiv BlackRock, JP Morgan etc, spune totul despre adevărata agendă. Aceste instituții financiare, unele implicate în gigantice scandaluri de corupție, nu pun niciodată un ban acolo unde nu li se garantează profituri uriașe. Războiul împotriva agriculturii este următoarea lor țintă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.221 afisari

5 COMENTARII

  1. Muuuiie blestematzilor de miliardari si papagalilor din guvernele Occidentale

  2. 8 miliarde de oi proaste… asa ne trebuie, sa murim de foame cu terenurile necultivate, ca sa nu…poluam!

  3. Satanele astea vor lua pielea de pe noi….. Le vor lua bietilor oameni si ultima gaina de pe batatura…..

    Dracul sa-i pieptene!

  4. „o schimbare către diete durabile, rezistente la climă,…” – adică organisme modificate genetic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger