AcasăSOCIALRĂZBOI ÎN UCRAINA. Un tren cu peste 800 de refugiați se îndreaptă...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un tren cu peste 800 de refugiați se îndreaptă spre București

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un tren cu peste 800 de refugiați se îndreaptă spre București (sursa foto: ISU București-Ilfov/Facebook)

În cea de-a 12-a zi de la izbucnirea războiului din Ucraina, cu atenția lumii întregi continuând să fie ațintită asupra situației din acest stat, s-a aflat că un tren de călători, cu peste 800 de refugiați la bord, urmează să ajungă luni după-amiază în București.

„În această dimineață circulă trenul CFR Călători 12605 cu 12 vagoane având 870 de refugiați la bord, sosiți în țară cu un tren al Căilor Ferate Moldovene”, au anunțat reprezentanții CFR Călători, în 7 martie.

S-a mai aflat că trenul a plecat din Iași la ora 10:20, sosirea în gara București Nord fiind estimată în jurul orei 17:15. „Cetățenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători”, menționează aceeași sursă.

În tot acest timp, de la Guvern s-a anunțat că premierul Ciucă va participa, luni, de la 15:30, „la ședința pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina”.

Câți ucraineni au ajuns în România în ultimele 24 de ore

Totodată, în dimineața zilei de luni, 7 martie, s-a aflat, de această dată de la Poliția de Frontieră, că „în data de 06.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.270 de persoane, dintre care 33. 969 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.953 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 0,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni (creştere de 14,9%)”.

Totodată, Poliția de Frontieră a informat că „de la declanşarea acestei crize, până la data de 06.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 261.445 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 182.312 cetăţeni ucraineni”.

ISU București-Ilfov: Punct de comandă în incinta Gării de Nord

Pe de altă parte, un mesaj transmis duminică seară, pe 6 martie, de la nivelul ISU București-Ilfov, via Facebook, indica faptul că în cursul zilei „a fost operaționalizat un punct de comandă în incinta Gării de Nord, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor angrenate în gestionarea fluxului de persoane din Ucraina”.

„Deciziile privind preluarea, transportul, cazarea, acordarea asistenței medicale, precum și alte situații inopinate sunt luate în cel mai scurt timp, în funcție de situație, potrivit competențelor fiecărei entități angrenate.

Aceste demersuri sunt complementare acțiunilor realizate în cursul zilei precedente, când au fost amplasate, în incinta Gării de Nord, corturi pentru acordarea primului-ajutor, corturi pentru cazare temporară, precum și autospecialele de pompieri, SMURD și SABIF.

Activitatea tuturor resurselor implicate este gestionată din teren, iar datele operative sunt furnizate Centrului Municipiului București, respectiv al Judetului Ilfov, de Coordonare și Conducere a Intervenției (CMBCCI – CJCCI IF)”, a mai transmis sursa citată, în 6 martie.

431 afisari

3 COMENTARII

  1. Generozitatea dusa pana la prostie, cine o plateste ??? Amarastenii cu pensiile ”marite” de imbuibatii din guvernele perindate la cascaval.

  2. Sa luam flori si sa mergem la gara! Este plin cu…..”studenti” . Aia sirieni a lui Merkel.

  3. Statul promite mult și face puțin pentru refugiații din Vama Isaccea -Tulcea

    Ajutorul oferit, necondiționat, de nenumărați oameni de bine este impresionant. Pe de altă parte, felul cum acționează Statul Român în această criză umanitară este vehement criticat de cei care sunt în mijlocul acțiunii și s-au lămurit despre felul cum merg lucrurile.
    La VAMA ISACCEA din Tulcea
    secretarul de stat Raed Arafat a aruncat cu promisiuni în stânga și în dreapta, fără să facă, însă, nimic concret.
    Reprezentanții ISU Tulcea din vama asta, sunt foarte implicați, iar primarul din Isaccea pune foarte mult suflet, alături de consilierii săi. Nu este, însă, o implicare reală și din partea celorlalte autorități ale statului. Spune Primăria că de n-ar fi închiriat autocare (pe cheltuiala comunității ELRON, care a strâns 50.000€,) posibilitatea de transport a refugiaților ar fi fost aproape zero. Statul nu a pus la dispoziție niciun autobuz, nimic. Când am venit aici, ne așteptam ca logistica aceasta de transport să fie deja asigurată de stat, iar noi să ajutăm doar ocazional. Când colo, am constatat că noi trebuie să ducem tot greul, pentru că statul nu face nimic. Cu banii pe care îi mai avem, putem să ajutăm încă două săptămâni, cu câte două autocare închiriate pe zi. După aceea, nu știm cum se vor descurca domnii de la ISU ca să asigure transportul pentru toți acești oameni pe care îi iau în evidență si care majoritatea trebuiesc transportati la Gara de Nord în Bucuresti. a afirmat, unul dintre reprezentanii ELROND.
    Asta în contextul în care se vehiculează informația că statul român a primit un ajutor de 500 milioane de euro de la UE pentru ajutorarea refugiaților…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger