AcasăSOCIALRĂZBOI ÎN UCRAINA. Câți ucraineni au cerut azil, până acum, în România....

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Câți ucraineni au cerut azil, până acum, în România. Cele mai recente cifre anunțate de MAI

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Câți ucraineni au cerut azil, până acum, în România. Cele mai recente cifre anunțate de MAI (sursa foto: Poliţia de Frontieră Română/Facebook)

Criza din Ucraina continuă să fie în atenția României, dar și a lumii întregi. De teama războiului, nu au fost puțini oamenii care au decis să-și părăsească locuințele și să încerce să caute adăpost, pentru ei și mai ales pentru copiii lor, dincolo de granițele ucrainene.

Sâmbătă, 26 februarie, s-a aflat, de la Ministerul de Interne, condus de către liberalul Lucian Bode, numărul persoanelor care au cerut azil la noi în țară.

MAI: Solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări

foto: Facebook/MAI

De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației”, s-a transmis într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Totodată, oficialii ministerului condus de către Lucian Bode au precizat că „la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 56,4%”.

Câți ucraineni au intrat în România

S-au anunțat și cifre actualizate cu privire la tranzitul de la punctele de trecere a frontierei. „În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României.

Totodată, 22.105 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 21.131 pe sensul de ieșire”, conform MAI.

Date de la Poliția de Frontieră

În tot acest context, Poliția de Frontieră a comunicat, sâmbătă, 26 februarie, că „în data de 25.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 73.030 de persoane (creştere de 25% faţă de ziua anterioara), dintre care 14.188 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 36 %)”.

S-a mai anunțat că „pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 6.996 cetăţeni ucraineni (scădere de 6%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 5.417 cetăţeni ucraineni (creştere de 147%).

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 72.022 de persoane (creştere de 34%), dintre care 7.298 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 99%)”.

Firea: Avem pregătite pentru cazarea refugiaților toate taberele pentru tineret din județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova

Pe de altă parte, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse din Guvernul Ciucă, a transmis, în dimineața zilei de sâmbătă, 26 februarie, un mesaj cu privire la situația spațiilor unde ar putea fi cazați refugiații din Ucraina.

„Avem pregătite pentru cazarea refugiaților toate taberele pentru tineret din județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova. Peste 600 de locuri sunt disponibile în șapte centre de agrement. (…) Ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiții normale, vor avea un acoperiș deasupra capului fără această grijă în plus”, a scris Firea pe Facebook – VEZI mai multe detalii AICI.

249 afisari

3 COMENTARII

  1. 54 de azilanti…. OK, deci Romania este tara de tranzit spre vest de fapt. Atunci de ce atata agitatie mediatica si nu numai privind primirea refugiatilor in Romania ?

  2. IN SFARSIT AU SI UCRAINIENII DREPTUL LEGAL DE A SE ASEZA IN OCCIDENT…54 DE DORITORI DE AZIL…SI RESTUL PANA LA 70.000 UNDE SUNT? DACA SUNT ASIGURATE 400 LOCURI LA O MANASTIRE, UNDE SUNT RESTUL DE PERSOANE CARE AU INTRAT IN ROMANIA? PUNE ION ILIESCU DE O NOUA REVOLUTIE DE ZIUA LUI SI ARE NEVOIE DE CETATENI UCRAINIENI? UNDE SUNT 70.000 DE UCRAINIENI INTRATI IN ROMANIA???? BAI, MINCINOSII LUI RAED ARAFAT DIN LINIA INTAI! ATI SCHIMBAT TEMA MINCIUNILOR? NU E PLANDEMIE, DAR E ALTA HOTIE…
    SI TOT LA MINISTERUL DE INTERNE…..ARDE-V-AR FOCUL DE SATANE!

  3. Refugiatii ucrainieni ar putea fi cazați și în Mangalia și în stațiuni precum, Neptun, Jupiter, Saturn, Venus, Olimp, etc ! Și așa, acum, hotelurile sunt închise !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger