AcasăSOCIALRata inflaţiei creşte, salariile românilor scad. Oamenii îşi permit mai puţine, cu...

Rata inflaţiei creşte, salariile românilor scad. Oamenii îşi permit mai puţine, cu acelaşi salariu!

salariul minim

Salariile românilor scad direct proporţional cu creşterea ratei inflaţiei. În prima lună a acestui an, salariul mediu net a scăzut cu aproape 150 de lei față de câștigul din luna decembrie a anului trecut.

Totul în condițiile în care, din cauza prețurilor uriașe, oamenii plătesc dublu pentru alimentele de bază.

Salvarea? Să scadă taxa pe muncă

În acest moment, există două variante pe masa guvernanților. Fie se reduce taxarea pe muncă prin reducerea contribuției de asigurări sociale, care este de 25%, fie prin reducerea contribuției la sănătate, care este de 10%.

De exemplu, dacă s-ar reduce contribuția de asigurări la sănătate cu 5 procente, un angajat plătit cu salariul minim pe economie ar putea câștiga aproximativ 140 de lei. În acest moment, un angajat plătit cu salariul minim pe economie virează la bugetul de stat 280 de lei, contribuție pentru asigurarea la sănătate.

Cele mai mici salarii din România sunt în:

  • HORECA – 2.412 de lei
  • fabricarea articolelor de îmbrăcăminte – 2.581 de lei
  • fabricarea de mobilă – 2.804 de lei
author avatar
Andrei Ștefan
382 afisari

4 COMENTARII

  1. Pe cine sa mai creazi,pe dl.Andrei,sau pe dl.Iohanus,Cocotatul la varful statului mafiot si esuat,care mai alaltaieri inainte de a pleca impreuna cu prima doamna hoata a Tarii ( hoti de case cu acte false ) in excursia de lucru de mare lux,ne asigura draaagi rooomani,inflatia scaaaaade,am trecut cu bine de crize ( mai putin arsii si mortii impachetati in saci negri ),romanii nu au saracit.Adica v-a crescut puterea de cumparare,bai sarantocilor,dupa cum spunea si SoCatzu,aveti mai multi bani Buzunare. Ce tot mormaiti si va vaiccariti acoloooo?

  2. Tovarasu’ khazar Itzic Isarescovici, cel mai mare guvernator din Univers, vasnic inchinator la Satana,
    a falimentat Romania usor dar sigur.
    Sa fie intrebat unde este AURUL ROMANIEI ?
    Daca bancile elvetienie sunt goale si nu pot spune unde a disparut AURUL din banci, acest khazar de la Banca Nationala a Romaniei ne poate spune cui i-a dat AURUL Romaniei ?

    Aurul furat de aceeasi khazari in timpul celui de-al doilea razboi mondial nu este de mult la Moscova,
    si nici nu este sigur ca a ajuns vreodata acolo.
    Aurul Romaniei a stat in Khazaria 2 – Anglia. Tot acolo sta si aurul pe care puscariasul Dragnea a vrut sa-l aduca inapoi, dar pentru aceasta indrazneala si pentru alte magarii binecunoscute, a ajuns la puscarie.
    Mustaciosul a ajuns la puscarie, si-a ispasit pedeapsa, dar aurul nu s-a intors in Romania.
    Mai este in Satania 2 – Anglia ?
    Cabala a ascuns aurul pentru ca banii falsi – dolari, euro, etc, sunt doar hartie igienica fara acoperire in aur ca Rubla ruseasca. Ei spera ca se vor salva dand inapoi aurul furat in schimbul clementei, dar vor da aurul inapoi si vor atarna si in streang, pentru ca GENOCIDUL nu poate fi compensat cu aur.

    Politrucii drogati IDIOTI, PENALI si CRIMINALI din Romania sunt intr-o lume paralela.
    Ii asteapta Curtea Martiala si streangul iar ei isi fac planuri pentru alegeri.
    Sa-si faca si sindicat in IAD, ca de streang nu scapa nici ei in frunte cu khazarul CRIMINAL, TRADTOR si JEFUITOR de tara ZoiANUS Negustor de copii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger