AcasăSOCIALRăsturnare de situaţie privind Pelerinajul de Sf. Dumitru

Răsturnare de situaţie privind Pelerinajul de Sf. Dumitru

Pelerinaj de Sf. DumitruRăsturnare de situaţie privind Pelerinajul de Sf. Dumitru

Pelerinajul de Sf. Dumitru, din Bucureşti, din data de 27 octombrie, ar putea avea loc, totuşi. Deşi Ludovic Orban a lăsat de înţeles că acest eveniment va fi închis pentru oamenii din afara Bucureşiului şi Ilfovului, în 2020, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, vine cu o nouă variantă.

Oficialul Bisericii spune că Pelerinajul poate fi organizat în condiţii restrictive. „Cred că rămânând în limitele foarte solide ale rațiunii, ale conștientizării situației realemte foarte dificile cu care ne confruntăm, considerăm că un eveniment atât de important precum pelerinajul din luna octombrie la Sfântul Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, poate fi organizat.

În acest sens, Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureștilor au făcut demersuri oficiale pentru aducerea la cunoștință a autorităților îngrijijorate firește de orice manifestare publică, a condițiilor pe care noi înșine le-am gândit, condiții limitative, condiții restrictive, condiții de maximă precauție de ordine și protecție față de credincioșii care vor veni, în așa fel încât să putem obține aprobarea necesară, organizării unui pelerinaj, nu ca în alți ani, ci a unui pelerinaj cu un număr mai restrâns de credincioși. Așa cum știm, nu se vine din afara Bucureștiului și a zonei Ilfov„, a spus Vasile Bănescu la postul Antena 3.

Vasile Bănescu a prezentat condiţiile restrictive

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a vorbit în detaliu despre măsurile de protecţie anti COVID-19 ce se pot lua, concret, în cazul în care Pelerinajul de Sf. Dumitru se va organiza. „Pelerinajul acesta din București are niște particularități care îl diferențiază de pelerinajul de la Iași. De exemplu, numărul pelerinilor care participă anual la sărbătoarea din 27 octombrie e considerabil mai mic, iar prin comparație cu pelerinajul de la Iași, acest număr este în general de trei ori mai redus.

De asemenea, cei mai mulți credincioși, în majoritiatea lor copleșitoare vin individual, nu vin în grupuri organizate, iar pelerinii care venea din provincie, oricum veneau cu automobilul. Nu este cazul anul acesta. Este un pelerinaj gândit și adecvat la condițiile actuale„, a mai zis Vasile Bănescu.

Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir este sărbătorit pe 26 octombrie, iar, pe 27 octombrie, credincioşii îl cinstesc pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor.

author avatar
Andrei Ștefan
840 afisari

1 COMENTARIU

  1. Adica in Buc. unde-i patria COVID-ului si a indisciplinei cetatenesti se poate iar, la IASI adicatelea moldoveni , nu se poate, ei fiind cetateni de mana a doua. Mai, ati innebunit ??? O sa va calce pe cap moldovenii pentru afront. O sa mai ia Orbanica voturi in Moldova cand s-o trezi batranul Stefan. Ce ti-e domnule si cu sfintii astia… Nu puteau fi „gazduiti” toti in Buc.,astfel scapam si noi de griji.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger