AcasăSOCIALRăspunsul BIZAR pe care l-a oferit ministrul Muncii când a fost întrebat...

Răspunsul BIZAR pe care l-a oferit ministrul Muncii când a fost întrebat dacă se vor mări pensiile în acest an

salariiRăspunsul BIZAR pe care l-a oferit ministrul Muncii când a fost întrebat dacă se vor mări pensiile în acest an

Se vor mări pensiile în acest an? E întrebarea ce stă pe buzele tuturor. Marius Budăi nu poate oferi însă un răspuns concret.

Ministrul Muncii ba dă vina pe PNRR, ba pe reforme.

Budăi spune că nu există plafonare

Oficialul Guvernului a declarat că ar trebui să fie renegociată, cu oficialii de la Bruxelles, plafonarea cheltuielilor cu privire la pensii, prevăzută în jalonul PNRR.

Trebuie să știm cu toții că nu există, am verificat foarte atent legislația tuturor statelor membre UE, nu există niciun fel de plafonare. Nu există niciun fel de plafonare, mai mult, nici în PNRR-urile altor state nu există astfel de plafonari.

Trebuie să legi această plafonare, dacă totuși vrei să ai una, de o analiză de impact bine întocmită, ori la scrierea acestului PNRR la secret, descoperim tot felul de probleme.

Nu există niciun fel de analiză, niciun fel de explicație. Eu când am avut onoarea să ajung la Ministerul Muncii, primul document pe care l-am solicitat, am cerut să mi se dea justificarea acestui fapt, nu s-a găsit o asemenea justificare.

Primul impediment e că tot în PNRR s-a scris că trebuie să rezolvăm inechitățile din sistem. Însă inechitățile din sistem se rezolva în 2 pași, existența unui act normativ, noi l-am avut, al doilea e impactul bugetar, ori impactul bugetar este imposibil să rezolvi o asemenea problema când noi deja cu toate cheltuielilor suntem la 9.3%„, a zis Budăi la Realitatea Plus.

Se vor mări pensiile în acest an?

Marius Budăi a o ferit un răspuns ambiguu:

Nu vrem să aducem speranțe pe care să nu le putem îndeplini. Am spus foarte clar, grijă noastră principala e să ducem programele la bun sfârșit, să ducem programul sprijin pentru românia la sfârșit, cardurile de alimente, suntem atenți la evoluția cifrelor.

Eu în viață mea nu o să-mi permit să aduc vreo speranța seniorilor româniei pe care să nu o pot respectă”.

author avatar
Andrei Ștefan