AcasăSOCIALRaluca Turcan, precizări importante despre pensii și stagiul minim de cotizare: Deja...

Raluca Turcan, precizări importante despre pensii și stagiul minim de cotizare: Deja sistemul dă semne de slăbiciune cruntă – VIDEO

Raluca Turcan, precizări importante despre pensii și stagiul minim de cotizare: Deja sistemul dă semne de slăbiciune cruntă - VIDEO (foto: facebook)

Unul dintre subiectele de interes pentru români îl reprezintă cel al pensiilor.

Liberala aflată în fruntea Ministerului Muncii a făcut, miercuri seară, mai multe precizări cu privire la acest subiect, afirmând, cu referire la noua lege a pensiilor, că speră ca până la finalul anului 2022.

Una dintre acestea a vizat stagiul minim de cotizare. ”Stagiul minim de cotizare e important să rămână 15 ani minimum, pentru că în România avem 930.000 de beneficiari de pensie minimă socială, de 800 de lei, care pentru a o accesa au nevoie de un stagiu minim de cotizare de 15 ani. Aşadar, rămâne stagiul minim de cotizare”, a punctat Raluca Turcan, la Digi24.

Potrivit ministrul Muncii, în recalcularea pensiilor se va avea în vedere și indicele de corecție. ”Pensiile vor fi recalculate după o nouă formulă, care va include și indicele de corecție. (…) Acest indice de corecție se va regăsi într-o nouă formulă de recalculare a pensiilor. În momentul de față, indicele de corecție este un indicator scos din burtă de PSD pentru a echilibra sistemul de pensii (…) Această formulă de calcul practic va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiei pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor”, a afirmat Turcan.

Șefa de la Ministerul Muncii: Deja sistemul dă semne de slăbiciune cruntă

Mai mult, ministrul Muncii a mai atras atenția asupra unui aspect. ”Deja sistemul dă semne de slăbiciune cruntă, întrucât deficitul la bugetul de asigurări sociale este de 16,7 miliarde, adică din bugetul de stat, din taxe şi impozite colectate de la toţi românii se transferă la bugetul de asigurări sociale 16,7 miliarde.

Acest deficit ar creşte dacă noi nu am face absolut nimic”, a susținut Turcan, la postul TV amintit.

Mai mult, ministrul a susținut că, prin reforma dorit a fi făcută, prin digitalizarea dosarelor de pensie, se are în vedere accesibilitatea oricărei persoane la propriul dosar de pensie.

”Un lucru pe care mi-l doresc foarte tare este să ajungem și noi, în România, cum se întâmplă în alte țări – când dai o lege a pensiilor să nu se mai modifice vreo 50 de ani. Așa este firesc, numai la noi se modifică de la an la an și fiecare ciclu guvernamental vine cu noi propuneri și noi viziuni în privința calculării și majorării pensiilor”, a mai declarat ministrul Muncii.

303 afisari

6 COMENTARII

    • Ar lua-o la țeapa din fata si apoi ar pune–o-la contabilitatea de tepe deoarece orice sesizare de furt de cani de aur din puturi de principat atrage dupa sine confiscarea averii si plata țepi postmortem de robii vladici decazuti nobiliar.

  1. Măi, dar nimeni, cu toate astea, nu face ceea ce-i logic și normal: DESFIINȚAREA PENSIILOR SPECIALE ȘI ORDINE ÎN BUGETĂRIME!!!

  2. Semne de slabiciune mintala da si ea. In plus nu respecta legislatia in vigoare. Apoi nu aduce pensiile la nivel euro asa cum cere UE. Apoi sta prost si cu demnitatea de partid atunci cand au promis cresteri de 45%.In plus nu face nimic. Apoi legea in vigoare e votata si de Pnl si de plavan. E bine iar sa mai ia si de la sute de mi de consilieri teritoriali si bani din teritoriu si sa mai imbunatati bugetul. Apoi sunt 30 de miliarde din care si pt pensii. O inghetare a pensiilor de 70.000 de lei ar ajuta o marire a pensiilor de pana in 3000 de lei. Se por face chiar tichete alimentare de pensie care sa inlocuiasca tiketele CFR nefilositoare dupa 75 de ani. Se poate acorda si a 13 pensie din banii de rezerva.
    Batranul nu are vina ca un ministru e prost.

  3. Cum vrei tu, plavanu si Manole sa intrati in Schengen si euro cu pensii de 200 de euro?
    pffff..
    praf din stele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger