AcasăSOCIALRaluca Turcan a găsit vinovatul pentru majorarea prețului gazelor

Raluca Turcan a găsit vinovatul pentru majorarea prețului gazelor

gazeRaluca Turcan a găsit vinovatul pentru majorarea prețului gazelor

Prețul gazelor aproape s-a dublat în România. După facturi mai mari la electricitate, urmează iată majorări și la gaze.

Vinovat pentru această situație se face PSD, consideră ministrul Muncii, Raluca Turcan. Aceasta a precizat că aceste creșteri vin după deciziile luate de guvernul PSD în 2018.

„Avem, în momentul de față, un preț record la gaz, din ultimii 10 ani de zile. Factura pe care o plătesc românii acum este generată și de contextul național, dar și de deciziile anterioare. Și dați-mi voie să vă fac două mențiuni pe care unii le trec cu vederea.

Vreau să știți că în anul 2018, Guvernul de atunci a blocat exploatările la Marea Neagră în condițiile în care anul acesta, dacă nu ar fi fost blocate exploatările la Marea Neagră, am fi putut avea desfacere de vânzare de gaz din perimetrul național”, a declarat Raluca Turcan la Antena 3.

Val de scumpiri în toamnă

Precizăm că preţul la gazele naturale în Europa, deja ridicat din cauza livrărilor ruseşti reduse din această vară, a atins un preț record săptămâna trecută. În România, gazele s-au scumpit deja, cu 20%, în ultimul an. Un sfert dintre românii conectaţi la gaze – adică 1 milion de consumatori – aşteaptă noi creşteri de preţ.

Cum preţurile gazelor se tot măresc, şi căldura va fi mai scumpă, chiar cu câteva zeci de procente, spun specialiştii. De pildă, în Capitală, sunt în derulare negocieri pentru preţul gazelor. Chiar şi aşa, e posibil ca pentru jumătate de milion de locuinţe din Bucureşti, facturile la căldură să fie mai mari la iarnă.

author avatar
Andreea Vlad