AcasăSOCIALRafila, mesaj categoric despre reluarea cursurilor: ”O neîncepere faţă în faţă a...

Rafila, mesaj categoric despre reluarea cursurilor: ”O neîncepere faţă în faţă a şcolilor ar fi…”

Rafila, mesaj categoric despre reluarea cursurilor: ”O neîncepere faţă în faţă a şcolilor ar fi...”

Cu aproape o lună înainte de începerea noului an școlar, pe măsură ce se discută frecvent despre situația generată de noul coronavirus, dar și despre campania de vaccinare la nivel național, profesorul Alexandru Rafila, parlamentar PSD și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut referire la reluarea cursurilor cu prezență fizică, respectiv cu elevii în bănci și profesorii la catedră.

”Părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală. Eu cred că impactul asupra şcolii, o neîncepere faţă în faţă a şcolilor ar fi catastrofal pentru viitorul acestor copii, nu numai din punct de vedere al acumulării de cunoştinţe, ci din punct de vedere al dezvoltării lor psihologice, din punct de vedere al integrării sociale, ar fi catastrofal”, a declarat Alexandru Rafila, marţi seară, la Digi 24.

Totodată, profesorul Rafila a făcut referire la o declarație a ministrului Educației. ”Eu sunt total împotrivă – ştiţi bine că în mod constant am pledat pentru funcţionarea şcolilor – mie mi-a plăcut ce a spus domnul ministru Cîmpeanu, şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Din păcate, lucrul ăsta nu s-a întâmplat, şcolile s-au închis primele în România, dacă vă aduceţi aminte, cred că nu erau nicăieri închise, noi le-am închis, şi s-au deschis ultimele. Deci a fost exact pe dos”, a mai punctat Rafila.

Ce spunea ministrul Cîmpeanu

Reprezentantul României la OMS a adus în discuție, în acest context, aspecte precum menţinerea distanţei, evitarea aglomeraţiei, reducerea numărului de elevi în clasă. ”Am avut un an jumătate la dispoziţie să facem acest lucru. Sper că domnul ministru, Ministerul Educației s-au pregătit încât să minimalizeze aceste riscuri de transmitere”, a mai declarat acesta.

Pe de altă parte, zilele trecute, mai precis pe 5 august, aflat în studioul aceleiași televiziuni, ministrul Cîmpeanu, întrebat cum începe școala, pe 13 septembrie, oficialul guvernamental a răspuns: ”Cu prezenţă fizică. Asta este decizia la acest moment. Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit – o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi din școli, având în vedere respectarea regulilor – am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii”.

Excepție ar face elevii care au ”contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome”, care vor sta în continuare acasă, urmând să învețe în sistem online.

287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger