AcasăSOCIALRafila le-a transmis românilor ce restricţii vor mai rămâne în vigoare după...

Rafila le-a transmis românilor ce restricţii vor mai rămâne în vigoare după ridicarea Stării de Alertă

alexandru rafilaRafila le-a transmis românilor ce restricţii vor mai rămâne în vigoare după ridicarea Stării de Alertă

Ridicarea Stării de Alertă este sinonimă cu retragerea obligativităţii de a mai purta mască de protecţie în spaţiul public. Însă va fi recomandată în continuare, cel puțin pentru o perioadă de timp, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea majorității restricțiilor. Masca nu este neapărat o restricție, este o metodă de protecție.

Și chiar dacă ea, din punctul de vedere al obligativității, va dispărea, sigur că în interior, în spații aglomerate, cel puțin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măștii, a spus Alexandru Rafila, sâmbătă.

Masca ar trebui purtată din bun-simţ

Ministrul Sănătăţii a explicat că masca ar trebui purtată și după ridicarea stării de alertă, în semn de „respect față de ceilalți”.

Fără să fie o obligație, dar cred că respectul față de ceilalți și față de propria persoană, până la urmă, cred că este important atunci când utilizăm masca”, a precizat Rafila.

Ministrul a adăugat că ridicarea restricțiilor în România va avea loc atunci când situația epidemiologică o va permite. El a spus că deși numărul cazurilor COVID a scăzut, situația rămâne îngrijorătoare.

Cazurile sunt în scădere, dar tot multe

Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine (cazurile – n.r.) şi aşteptăm un moment optim în care aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă, din punct de vedere al sănătăţii publice, a tuturor activităţilor.

Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă termenul va fi cât mai rapid din momentul în care situaţia o va permite.

Ridicarea restricţiilor este necesară pentru reluarea cât mai rapidă a activităţii economice şi activităţii sociale obişnuite, dar trebuie totdeauna să avem în vedere că nu putem face acest lucru în detrimentul sănătăţii oamenilor.

Suntem oameni responsabili. Ele vor fi ridicate cât mai rapid, restricţiile, în momentul în care situaţia epidemiologic o va permite.

Astăzi au fost 18.000 de cazuri înregistrate, este de fapt, raportarea de ieri, chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă, în timpul unei vizite la Bistriţa.

author avatar
Andrei Ștefan