AcasăSOCIALRafila, despre sezonul gripal. „Impactul mai mare este pentru copii”/ Ce îi...

Rafila, despre sezonul gripal. „Impactul mai mare este pentru copii”/ Ce îi sfătuiește ministrul Sănătății pe părinți – VIDEO

(sursa foto: Alexandru Rafila/Facebook)

Cum în ultima vreme s-a vorbit adesea despre situația cauzată de numărul mare de viroze respiratorii care afectează îndeosebi copiii, ministrul Sănătății a făcut referire inclusiv la actualul sezon gripal și a venit cu unele îndrumări către părinți. Alexandru Rafila a amintit de faptul că Ministerul pe care-l conduce a înființat centre de evaluare medicală a copiilor cu viroze respiratorii. Sfătuindu-i pe părinți să se îndrepte în primă fază către medicul de familie și apoi către aceste centre de evaluare, dacă e necesar, pentru a nu sta cu orele la unităţile de primiri urgenţe din spitale.

Ministrul Sănătății a fost întrebat, la un post TV, în contextul în care tot mai mulți bolnavi ajung la urgențe cu probleme respiratorii, cum face față sistemul. „Impactul mai mare este pentru copii, mai puţin pentru adulţi. Asta nu înseamnă că sezonul gripal care a început practic nu va evolua şi nu va afecta şi populaţia adultă. Virusul sinciţial respirator care produce o epidemie în momentul de faţă, prezentă şi în România şi în alte ţări, în Europa sau chiar în Statele Unite, afectează copiii. Este o boală virală care poate să producă anumite complicaţii, bronşiolită de obicei şi evoluţia unora dintre copii e mai dificilă”, a declarat Rafila, la TVR Info.

Centrele ambulatorii de evaluare, văzute ca o soluție pentru a evita așteptarea la UPU

Când s-a vrut să se afle de la oficialul guvernamental aflat în fruntea Ministerului Sănătății dacă sunt suficiente locuri în spitale pentru copiii cu astfel de probleme de sănătate, Rafila a adus în discuție centrele ambulatorii de evaluare, deschise de instituție la nivel național.

Tocmai pentru ca să putem să uşurăm acest lucru şi să nu trebuiască părinţii să aştepte ore întregi la unităţile de primiri urgenţe, am înfiinţat la nivel naţional mai multe centre ambulatorii de evaluare a copiilor care au forme uşoare sau forme medii. Deci cei care merg la medicul de familie şi medicul de familie consideră că au nevoie de investigaţii suplimentare pot să meargă în aceste centre de evaluare. Lista lor este disponibilă la Ministerul Sănătăţii, la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică. Şi acolo părinţii pot să ducă copiii fără niciun fel de problemă, să fie evaluaţi, să primească tratament şi dacă este într-adevăr nevoie, vor fi trimişi la spital”, a afirmat Rafila, la postul TV amintit.

Rafila: Copiii cu forme uşoare sau medii nu trebuie să meargă la spital

Ministrul Sănătății a continuat spunând următoarele: „Copiii cu forme uşoare sau medii nu trebuie să meargă la spital, e bine să evite să stea ore întregi, de exemplu la unităţile de primiri urgenţe, care sunt supraaglomerate şi lucru ăsta trebuie luat în considerare.

Am făcut şi un ghid de bună practică privind modul în care un părinte trebuie să ia o decizie informată în cea ce priveşte propriul copil, dacă are o viroză respiratorie”.

Centre de evaluare ce asigură asistență pediatrică în cazul virozelor respiratorii

Pe 16 decembrie, Ministerul Sănătății anunța, într-un comunicat, că au fost înființate centre de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitățile de Primiri Urgențe. „Pentru aceasta, a fost modificat ordinul ministrului Sănătății nr. 1.513/2020. În acest moment, la nivel național, sunt pregătite 59 de unități ambulatorii pentru copii, cu circuite separate.

Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare
Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică.

Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU). Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul ”Insuficiența respiratorie acută la sugar – evaluare și tratament imediat”, aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății”, s-a transmis, la acel momet, într0un comunicat de presă.

Lista centrelor de evaluare pediatrică de la nivel național poate fi consultată AICI.

author avatar
Andrei Coman
198 afisari

3 COMENTARII

  1. CRIMINALUL Rafila si 99 % din medicii din Romania, CRIMINALI cu acte in regula, trebuie sa raspunda in fata tribunalului Militar International
    pentru CRIME IMPOTRIVA UMANITATII.

    De ce ZOILE din Colegiul Medicilor Criminali nu spun adevarul nici in al 12-lea ceas ?
    Vor neaparat streangul ? Il vor avea in scurt timp.

    Sa ne spuna CRIMINALUL Khazar Arahat, medic fara examen de licenta, adica Nimeni pe drum, si Gheorghita Muitza Doua Organe, medic precum Arahat, ce sunt aceste jivine care se gasesc in cadavrele celor decedati dupa vaccinare ?
    S-a reusit extragerea unui astfel de ,,limbric” din corpul unui idiot vaccinat care inca nu a murit. Cititi:

    „Un cheag de 10 inci a fost îndepărtat de la o PERSOANA VIE care a fost vaccinată”, a scris Kirsch pe Twitter, întrebând: „A văzut cineva așa ceva înainte de lansarea vaccinului [anti-Covid]?” Într-o postare ulterioară, Kirsch a scris că cheagul de sânge lung de 10 inci a fost „trimis [la un laborator] pentru analiză, dar tăcere”.„Aș dori să știu părerea laboratorului de patologie cu privire la acest monstru, a comentat un utilizator de Twitter. „Ei păstrează tăcerea”, a răspuns Kirsch. Cheagul prezentat de Kirsch pare similar cu cel observat de îmbălsămătorii care au descoperit cheaguri fibroase lungi ciudate provenind de la cadavrele pacienților vaccinați. Patologul Dr. Ryan Cole, a vorbit despre „cheaguri de sânge lungi de un picior (30 cm)” fibroase prelevate de la pacienți decedați supuși autopsiei. „Ceea ce există în ele sunt cantități neobișnuite de proteine colectate…, există combinații neobișnuite de proteine care sunt foarte dificil de dizolvat pentru organism’’l.Fondatorul Natural News, Mike Adams, a prezentat, mostre incredibile de cheaguri de sânge lungi asemănătoare unei benzi de cauciuc.’’ https://www.activenews.ro/externe/Soc-cheag-de-25-cm-eliminat-de-la-o-persoana-vie-care-a-primit-vaccinul-anti-Covid-178531

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger