AcasăSOCIALRaed Arafat: ”Trebuie respectate regulile”. La ce să fie atenți părinții și...

Raed Arafat: ”Trebuie respectate regulile”. La ce să fie atenți părinții și bunicii când vin să ia copiii de la școală

Raed Arafat: ”Trebuie respectate regulile”. La ce să fie atenți părinții și bunicii când vin să ia copiii de la școală

Secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență aduce în discuție, la aproape o săptămână de când a început noul an școlar, asupra unui aspect considerat a fi esențial, în contextul situației generate de noul coronavirus.

Totul, cu accent pe aspectele asupra cărora ar trebui să pună accent adulții – părinții și bunicii deopotrivă – atunci când merg la poarta unităților de învățământ pentru a-i lua de la cursuri pe cei mici. Și anume că e nevoie ca aceștia să respecte regulile de distanțare, dar și pe cea a purtării măștii de protecție. În idee ca micuții să vadă un model, pe care să îl respecte. ”Este un aspect care este clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. Copilul în interiorul școlii este supus unor reguli clare. (…) Copiii (…)respectă regulile în cea mai mare parte.

Dar la poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii și toți care merg să ia copiii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil este foarte greu să explici de înauntru trebuie să stea la un metru și jumate și să respecte niște reguli, dacă atunci când iese nu mai respectă regulile, pentru că cel care vine să îl ia nu le respectă. Fără să generalizăm, pentru că poveștile care s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile din țară”, a precizat Raed Arafat, într-o intervenție telefonică la Digi24.

”Sunt reguli care trebuie să fie respectate”

Totodată, oficialul aflat în fruntea Departamentului din cadrul Ministerului de Interne a punctat că indiferent dacă o persoană crede sau nu în utilitatea acestor măsuri, e necesar ca regulile stabilite de specialiști să fie respectate. ”Orice modalitate prin care putem să reamintim oamenilor, (…) într-un mod politicos, frumos, că trebuie respectate aceste reguli, trebuie să îl facem. În final, credem sau nu credem în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate”, a mai declarat Raed Arafat.

Precizările șefului DSU vin în contextul în care cele mai recente cifre venite din direcția Departamentului pentru Situații de Urgență indică faptul că până la data de 18 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 110.217 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În cadrul raportării de vineri au fost anunțat faptul că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.527 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

De altfel, și premierul Orban spunea, zilele trecute, că elevii sunt în siguranță la școală. DETALII AICI.

221 afisari

2 COMENTARII

  1. la puscarie dementule !…la beci cu tine musulman dement ce esti ! ….mars dute dracului de hoit imputit !HUOOOOOOOO descreieratule !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger