AcasăSOCIALRaed Arafat, avertisment ferm! Sub nicio formă românii nu trebuie să facă...

Raed Arafat, avertisment ferm! Sub nicio formă românii nu trebuie să facă asta de Revelion

Raed ArafatRaed Arafat, avertisment ferm! Sub nicio formă românii nu trebuie să facă asta de Revelion / foto: News.ro

Secretarul de stat Raed Arafat recomandă românilor să fie foarte atenți în perioada sărbătorilor de iarnă la respectarea regulilor sanitare, astfel încât să nu ajungă la spital din cauza infectărilor cu Sars-Cov-2.

El a explicat ce trebuie făcut în perioada sărbătorilor pentru a reduce la minim riscul de infectare cu COVID şi a ţinut să transmită un mesaj celor dispuşi să treacă pentru riscuri pentru a se distra de sărbători.

„Cât mai puțin contact, cât mai puţină mobilitate şi portul măştii (sunt recomandate în această perioadă) Am văzut invitaţii la petrecerii: ‘Veniţi că va fi petrecere discretă şi nu va vedea nimeni’. Nu există aşa ceva! În secunda în care aceste petreceri se organizează şi se află de ele, eu sunt convins că vor interveni şi vor lua măsurile cele mai serioase împotriva celor care le organizează colegii mei de la ordine publică. E un risc major în aceste zile să organizăm petreceri şi dansuri în timpul sărbătorilor. Mai degrabă, să facem sărbători mai restrânse anul acesta şi să putem să ne bucurăm mai bine de ele anul viitor”, a spus Raed Arafat într-un interviu televizat.

Raed Arafat a dat detalii și despre mesele festive de Crăciun și Revelion organizate în hoteluri. Secretarul de stat a explicat că restaurantele hotelurilor pot funcționa la o anumită capacitate, care este determinată de incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 în localitatea respectivă.

„Știți foarte bine. Sub 1,5 la mie incidență, capacitatea este la 50 %. Între 1,5 până la 3 la mie, capacitatea este de 30 %. Și peste 3 la mie, în mod normal, rămân numai cei care sunt cazați în hotel. Dar capacitatea acestor locații nu poate depăși 50 %”, a precizat el.

Potrivit celui mai recent bilanț, transmis de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 3.252 de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, din 8.059 teste procesate. La terapie intensivă sunt internați 1.289 de pacienți în stare gravă. Au fost înregistrate și 109 decese.

author avatar
Andreea Vlad