AcasăSOCIALRaed Arafat are veşti proaste pentru oamenii care protestă contra măsurilor anti-pandemie....

Raed Arafat are veşti proaste pentru oamenii care protestă contra măsurilor anti-pandemie. De luni, se schimbă tot

Raed ArafatRaed Arafat are veşti proaste pentru oamenii care protestă contra măsurilor anti-pandemie. De luni, se schimbă tot

Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul de Interne, le-a transmis manifestanţilor din Piaţa Victoriei că autorităţile nu vor renunţa la măsurile anti COVID-19 ce vor intra în vigoare de luni.

Dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri pe care să putem le implementăm pentru a reduce impactul virusului. Cu siguranţă, vom încerca tot posibil ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic”, a declarat Arafat.

Şeful DSU a menţionat că întreaga populaţie trebuie să respecte aceste decizii ale Guvernului, altfel vom fi supuşi, cu toţii, unor decizii şi mai dure din partea conducătorilor.

Eu cred că în acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună pentru a reduce impactul virusului. Înţeleg foarte bine că fiecare persoană care este afectată de o măsură este nemulţumită şi fiecare persoană care are, poate, o activitate care este afectată nu doreşte ca activitatea sa să fie afectată, dar la un moment trebuie să înţelegem: dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri care să putem să le implementăm pentru a reduce impactul virusului.

Deci aceste măsuri sunt foarte importante şi aici este nevoie de colaborarea tuturor pentru a reuşi. Nu e suficient să avem măsurile scrise într-o Hotărâre de Guvern, nu e suficient să le aplice 10% din populaţie. Dacă nu le aplicăm cu toţii, vom vedea că ulterior vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe dacă vedem că lucrurile nu se îmbunătăţesc şi de aici cred că este nevoie de înţelegere şi de colaborare.

Cu siguranţă, vom încerca tot posibil ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic„, a spus Arafat la postul Realitatea Plus.

Ne întoarcem la normalitate în decembrie?

Din păcate, Arafat a mai venit cu o veste proastă: luna decembrie va sta şi ea sub influenţa virusului. „Cu siguranţă, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate” a adăugat Arafat. Acesta a evitat să avanseze o cfiră cu privire la evoluţia epidemiei, susţinând că nu poate face speculaţii în această privinţă„, a zis Arafat pentru sursa amintită.

Sute de români au protestat în Piaţa Victoriei

Sute de români s-au adunat, duminică după-amiază, în Piața Victoriei, pentru a participa la protestul împotriva restricțiilor impuse de autorități. Mulţi dintre ei nu poartă mască de protecție și nu păstrează distanțarea socială.

Protestul a fost organizat pe Facebook și peste 16.000 de persoane au apăsat butonul ”Participă”. În descrierea evenimentului se precizează faptul că protestul va avea loc în funcție de câte persoane apăsă această opțiune.

Ce restricţii vor fi impuse de luni, 9 noiembrie?

– instituirea obligaţiei purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel naţional, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise şi închise, indiferent de valoarea ratei de incidenţă cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile.

– toate instituţiile publice, precum şi toţi operatorii economici publici sau privaţi să aibă obligaţia organizării activităţii şi desfăşurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, iar acolo unde specificul activităţii nu permite acest lucru, să se organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit în cel puţin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin 2 ore. Respectarea aplicării acestei măsuri se urmăreşte de prefecţi şi de către Inspecţia Muncii.

– în toate localităţile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ să se desfăşoare în sistem on-line.

– în toate localităţile din România, să fie interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în următoarele situaţii, pe baza legitimaţiei de serviciu, a adeverinţei eliberate de angajator sau a declaraţiei pe propria răspundere, în funcţie de situaţie:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

– deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

– deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

author avatar
Andrei Ștefan
425 afisari

6 COMENTARII

  1. arahat,cei cu rinite alergice ,cu bpoc,boli cardiovasculare cu insuficienta cardiaca ce aduce si una respiratorie,sinusuri cronice,polipi,fibrilatii atriala ,cum pot sa reziste cu masca mult timp si care-i sensul cand esti singur pe strada ,la terase nu-i problema…dece nu introduceti vizieerele …mult mai usor de suportat si mai eficiente ca nu zboara carcalacul ca pasarile,mai suntem si altii cunoscatori de ceva medicina,….in spatii inchise de marime medie si mici ,viziera, aerisitul periodic si lampile uv sunt folosite cu succes in sectii de spital din vremuri stravechi sa spunem asa cu eficienta maxima ,se poate si in alte spatii identice !!! bine ca pot fumatorii si betivii sa nu fie amendati…da cum demonstreaza un pulitai ca eu nu sunt la alergat in ce ritm si costumatie vreau eu,ca astia nu sunt amendati !!! popor de idioti cand basescotuica vroia sa-l scoata din tara v-ati opus ….aducetii aminte jihanazistolomacului sa vedem ce va raspunde !!!

  2. @ Sunteți de părere că domnul Arafat ar trebui să explice și în ce domeniu este specializat și cât se pricepe la virusologie, ?

  3. …care protesta, dle jurnalist?
    Eu protestez
    tu protestezi
    el/ea protesteaza
    noi protestam
    voi protestati
    ei protesteaza
    Si dumneata ai diploma falsa, sau nu ai de loc?

  4. am o propunere ;sa fie publicate toate datele privitoare la pregartirea lui arahat din prima zi de scoala in tara pana la momentul absolvirii cu toate datele,perioadele ,mediile …adica sa vedem nu cumva palestiniacu a cam frunzarit scoala si mai mult a fost sa zicem bagator in seama ??!!!! redactia poate indrazneste sa ceara aceste date.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger