AcasăSOCIALRace For The Cure. Au pus suflet și au reușit să facă...

Race For The Cure. Au pus suflet și au reușit să facă un gest nobil în sprijinul femeilor care nu-și permit analize esențiale

Au fost 115 echipe care au participat la cursa digitală caritabilă Race For The Cure, cea mai cunoscută cursă de informare si de strângere de fonduri pentru lupta contra cancerului de sân.

Dintre ele, echipa Superbet, cea mai numeroasă dintre ele, a și reușit să strângă cea mai mare sumă din taxa de participare și din donații. Iar banii vor fi transformați în analize medicale pentru femeile defavorizate, care poate nu au făcut niciodată o mamografie sau un test Papanicolau.

“Vreau să le mulțumesc colegilor mei din echipa Superbet care au pus atât de mult suflet pentru această cauză și mă bucur să aflu că am fost cea mai numeroasă echipă și am strâns cei mai mulți bani. Suntem peste 4.000 de colegi răspândiți în nouă țări și cu siguranță, anul viitor vom fi și mai mulți”, a declarat Augusta Dragic, președintele Fundației Superbet, chirurg de profesie.

“Vrem să fim parte din eforturile și lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer care afectează femeile și vom susține și alte inițiative asemănătoare”, a mai spus Dragic, în cadrul unei ceremonii în care Fundația pe care o conduce a primit o diplomă de recunoștință pentru implicarea de anul acesta.

Fondurile adunate în 2020 și la care a contribuit și echipa Superbet vin în contextul pandemiei de COVID-19, care a făcut ca atenția societății și a sistemului medical să se îndrepte cu precădere asupra luptei împotriva acestui nou coronavirus.

Din acest an, Fundația Superbet – prin intermediul căreia grupul Superbet, cel mai mare operator de pariuri sportive din România, derulează cu regularitate programe CSR prin care se implică în viața comunității – se alătură Fundației Renașterea, forul care de 20 de ani ajută în lupta împotriva cancerului la sân, maladie care plasează România pe primul loc între țările Uniunii Europene în ceea ce privește numărului de cazuri, aproximativ 10.000 anual.

În urma acestui efort de două decenii, peste 100.000 de femei au beneficiat de testare gratuită și de tratamente. Mai exact, s-au derulat 87.000 de investigații medicale pentru femeile cu posibilități materiale modeste din mediul urban și 27.000 de investigații medicale pentru femeile din mediul rural, potrivit cifrelor oferite de Fundația Renașterea, co-fondată și prezidată de Mihaela Geoană.

author avatar
Andrei Coman
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger