AcasăSOCIALRabla pentru Electrocasnice. De luni încep înscrierile pentru selectarea voucherelor. Ce produse...

Rabla pentru Electrocasnice. De luni încep înscrierile pentru selectarea voucherelor. Ce produse sunt incluse în prima etapă

(sursa foto: observatordearges.ro)

Românii interesați de programul Rabla pentru Electrocasnice află că luni, la ora 10:00 încep înscrierile în prima etapă, cu un buget de 25 de milioane de lei.

Din câte a anunțat Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), începând de luni, 5 decembrie 2022, la ora 10:00, „persoanele fizice se pot înscrie în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele”.

Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, a mai anunțat AFM, iar selecția voucherelor se face în perioada 05.12.2022, ora 10:00 – 09.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Ce valoare au voucherele din prima etapă

Conform AFM, în prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

-400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C;
-400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D;
-400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Cât timp e valabil un voucher

Administrația Fondului pentru Mediu a mai anunțat, prin intermediul paginii de Facebook, și alte detalii de ordin organizatoric. Și anume că perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

Ce urmează după publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM? Ei bine, solicitanții se pot prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

„Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat”, menționează reprezentanții AFM.

author avatar
Andrei Coman