Cauta

Putregaiul din MAI. Abuzuri inimaginabile asupra polițiștilor

Abuzuri și orori în ograda ministrului Lucian Bode

Povestea în care unui polițist i-a fost inventat un dosar penal de către șeful poliției, iar o polițistă, chemată ca martor, a fost agresată, rănită și închisă forțat de doi indivizi de la Controlul Intern al IPJ Gorj, este absolut halucinantă, dar spune totul despre putregaiul din MAI. Polițista a depus plângere penală împotriva celor de la Control Intern pentru tâlhărie, abuz în serviciu, purtare abuzivă, lipsire de libertate în mod ilegal, neglijență în serviciu, amenințare și distrugere. 

De multe ori, opinia publică îi judecă pe polițiști și îi acuză că nu își fac datoria. Puțini știu însă prin ce trec polițiștii la locul de muncă și la ce abuzuri și umilințe sunt supuși de către șefi. Când îndrăznesc să-și facă treaba sau când intenționează să dezvăluie nereguli grave din interiorul instituției, se dezlănțuie un șir inimaginabil de abuzuri, în fața cărora, de cele mai multe ori, sunt lipsiți de apărare.

Astăzi vom prezenta un caz incredibil petrecut în județul Gorj, în care Vasile Brănescu, agent principal de poliție și ajutor șef de post la Fărcășești, județul Gorj, a oprit în trafic pe cine nu trebuia. Mai exact pe subcomisar Claudiu Pardoș, șef Poliția Turceni, căruia i-a mai ridicat și certificatul de înmatriculare, refuzând, totodată, să răspundă la telefoanele care i se tot dădeau în timpul controlului. După incident, subcomisarul și-a sunat prietenul, comisarul Minel Sanda, șeful Poliției Rovinari și șeful direct al agentului de poliție care și-a permis să își facă treaba, cerându-i să ia măsuri împotriva agentului, ne semnalează Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. ”Ca o paranteză, Claudiu Pardoș a contestat procesul verbal, dar a pierdut în instanță, pentru că s-a constatat că măsura este legală. Pe agentul Vasile Brănescu l-au tot urmărit, i s-au făcut vreo două sesizări că nu purta caschetă, după care au aflat de un chef, care a avut loc în luna martie 2023, la care participase și Brănescu. Minel Sanda a întrebat dacă s-a băut acolo și, evident, că oamenii au băut, că era o zi de naștere. Și atunci Minel Sanda a venit cu o sesizare din oficiu împotriva agentului Vasile Brănescu, în care spune că sursele l-au informat că acesta s-ar fi îmbătat și ar fi spart uși și bunuri la pensiunea unde era cazat și și-ar fi agresat și soția. Bineînțeles, toate erau invenții”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Înregistrări cu fărădelegi

Sindicaliștii susțin că, neoficial, în spatele acestui abuz erau de fapt înregistrările cu cei doi șefi de poliție pe care le deținea Vasile Brănescu, despre care aflaseră și nu voiau să apară cumva în public. Și atunci Minel Sanda a deschis un dosar penal pentru distrugere și violență domestică împotriva agentului Vasile Brănescu, fără să audieze nicio parte așa-zis vătămată.

”La orice sesizare din oficiu primul lucru pe care îl faci este să audiezi partea vătămată. Nu a făcut acest lucru, însă, pentru a-și demonstra acuzațiile, a convins procurorul să ridice înregistrările audio-video de pe telefoanele polițiștilor care au participat la petrecere. Și a început cu prima colegă, Florina Alina Sanda, o șefă de post care a participat la petrecere. Nemulțumiți că aceasta nu le-a confirmat polițiștilor de la Control Intern IPJ Gorj că la petrecere s-au spart lucruri și că și-a bătut agentul soția, i-au înmânat o ordonanță de ridicare a telefonului șefei de post, care era martor. Ea s-a uitat pe ordonanță și a văzut că era jumătate necompletată și le-a spus că, în aceste condiții, refuză să le predea telefonul mobil. Și de aici a început circul, au amenințat-o că o rețin, i-au băgat mâna în buzunar, i-au tras de telefon, a tras și ea, s-a spart telefonul, colega s-a tăiat la mână, polițiștii de la Control Intern au imobilizat-o și i-au smuls și cealaltă parte din telefon. Deci i-au ridicat telefonul contrar tuturor prevederilor legale, pentru că ei aveau ordonanță de ridicare benevolă. Dacă refuza, se făcea proces verbal de refuz și trebuia emisă o ordonanță de ridicare forțată a telefonului. Mai mult, au închis-o în birou după ce au văzut că îi curge sânge, să meargă să vorbească cu șeful Poliției, să vadă cum vor aborda mai departe”, ne-a precizat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Tâlhărie și lipsire de libertate

Polițista Florina Alina Sanda a depus plângere penală împotriva celor doi de la Control Intern IPJ Gorj pentru tâlhărie, abuz în serviciu, purtare abuzivă, lipsire de libertate în mod ilegal, neglijență în serviciu, amenințare și distrugere. ”Scopul real este să ridice cât mai multe telefoane mobile, ca să vadă ce înregistrări au colegii despre cei doi șefi. Din câte am înțeles, cei doi șefi, care sunt de foarte mulți ani acolo, aveau tot felul de partipriuri cu afaceriști, cu oameni politici. Practic, ei au vrut să curețe probele despre ei de pe telefoanele subalternilor și au ales să inventeze două fapte de natură penală și să deschidă dosar penal. Iar procurorul care a dispus această ordonanță este un apropiat de-al lor, văzut la petreceri, chefuri ș.a.m.d.”, a mai afirmat Cosmin Andreica președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version