AcasăSOCIALPurtarea măștii ar putea deveni obligatorie și pe stradă. Ce spune Raed...

Purtarea măștii ar putea deveni obligatorie și pe stradă. Ce spune Raed Arafat – VIDEO

Ce a pățit o profesoară care nu a purtat mască, deși i s-a atras atenția

În contextul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus confirmate la nivel național, românii stau cu ochii pe deciziile autorităților.

Deja în ultimele zile în mai multe județe s-a decis că e obligatorie purtarea măștii de protecție în preajma unităților de învățământ, în condițiile în care deja se știe că un astfel de accesoriu trebuie purtat – pe nas și gură – în spațiile închise și în zonele aglomerate.
Iar dacă situația o va impune, purtarea măștii ar putea deveni obligatorie și pe stradă în România, la fel cum se întâmplă și în alte state. Secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de urgență nu a exclus o astfel de variantă.

”Este posibil să ajungem la asta. Nu vreau să se interpreteze, să spună cineva gata, Arafat a zis că de mâine masca (…), dar o astfel de decizie poate să fie aproape, dacă situația nu intră sub control și dacă în continuare vom avea oameni care se păcălesc pe ei singuri – adică când văd pe cineva care mă vede port mască, dar când pot să nu pot mască nu pot mască”, a susținut Raed Arafat, joi seară, într-o intervenție la Digi 24.

Accent pe rolul măștii

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a subliniat rolul măștii de protecție, mai ales în cazul unei persoane asimptomatice. ”Masca este un mijloc de a proteja și cel sănătos, dar și de a preveni ca cel infectat, care nu știe că e infectat, să răspândească boala la alții. (…) Purtarea măștii previne să facem rău altora”, a completat Arafat.

Precizările lui Raed Arafat au venit în ziua în care s-a aflat că România a depășit pragul de 3.000 de cazuri noi de coronavirus. Mai exact, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). ”Până astăzi, 8 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 145.700 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 113.112 pacienți au fost declarați vindecați”, transmiseseră reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

204 afisari

4 COMENTARII

  1. nene, a iesit presedintele Americii si a spus ca s a tratat chiar daca a purtat masca , d ta in afara sa pui placa cu o sa oblige si pe strazi ce tratament ai asigurat bolnavilor ca doar nu ne ofera masca imunitate ???

  2. – In contextul legislativ actual, NU este LEGALA obligația de a purta masca de protecție in spații DESCHISE (in consecință, SANCȚIUNILE contravenționale aplicate sunt NELEGALE, deci pot fi CONTESTATE in instanta).
    – In legătură cu măsurile privind COVID-19, prin hotarare de Guvern sau prin hotărâri ale altor organe/institutii NU pot fi adăugate ALTE obligații sau interdicții decât cele prevăzute în Legea 55/2020.
    Referitor la PURTAREA MĂȘTILOR DE PROTECȚIE în SPAȚIILE publice ÎNCHISE, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, ARE PRIORITATE DE APLICARE ORDINUL nr.874/2020, deoarece este ORDIN COMUN AL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII ȘI MINISTRULUI AFACERILOR INTERNE, așa cum e prevăzut în art.13 lit.a) din Legea 55/2020.
    EXCEPȚIILE sunt prevăzute la punctul 2. din Anexa 1 la Ordinul comun nr.874/2020, astfel: „2. Măsuri generale:
    Masca trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în aceste spaţii.”
    – NICIUN ACT NORMATIV in vigoare NU stabileste/defineste standardul de calitate/caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca mastile pe care trebuie sa le purtam.

  3. 3000 de noi infectari? Infectari cu ce? Ca nu exista in Romania teste care sa faca diferenta intre Sars-cov2 si ceilalti coronavirusi!!!
    Confirmarea:
    „Desi la Timisoara avem intre timp capacitate de testare PCR foarte buna, va fi nevoie sa se achizitioneze teste speciale, pentru a diferentia COVID-19 de virusurile sezoniere.” (Sursa: Dominic Fritz – facebook)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger