AcasăSOCIALPSD vrea majorarea salariului minim până la 3.000 de lei. Ce vești...

PSD vrea majorarea salariului minim până la 3.000 de lei. Ce vești primesc pensionarii din România: cu cât ar putea crește punctul de pensie – VIDEO

PSD vrea majorarea salariului minim până la 3.000 de lei. Ce vești primesc pensionarii din România: cu cât ar putea crește punctul de pensie - VIDEO

Vești de ultim moment vin de la social-democratul Marius Budăi, aflat la șefia Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Aflat la Neptun, Budăi a anunțat ce măsuri sociale va propune PSD-ul coaliției de guvernare, respectiv celorlalte două formațiuni ce fac parte din alianța aflată la guvernare – PNL și UDMR.

E vorba de propuneri ce țin de majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, dar și de creșterea pensiei minime și a valorii punctului de pensie.

Vor să nu mai existe „sărăcie în muncă” în România

„Noi, PSD, vom propune în coaliţia politică majorarea salariului minim până la 3.000 de lei, cu păstrarea acelui mecanism de netaxare a unei valori de 200 de lei, dar valoarea va fi obligatorie. Aia înseamnă că 2.800 de lei vor fi taxaţi, (…) iar 200 de lei rămân în continuare netaxaţi. (…) Ne dorim ca în România să încercăm pe cât posibil să nu mai existe sărăcie în muncă”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a mai susținut că doar într-o lună de zile, contractele care au fost transformate din part-time în normă întreagă „sunt în număr de 100.000”.

Ce propuneri au social-democrații în cazul pensiilor

Au fost și vești pentru pensionarii din România care încasează pensia minimă.

Budăi a anunțat că PSD-ul va propune majorarea pensiei minime de la 1.000 de lei la valoarea de 1.100 de lei, dar şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 de lei la 1.745 de lei.

author avatar
Andrei Coman
420 afisari

3 COMENTARII

  1. MAI BUDAI ,iar pute ceva urat ?,atunci iesiti cate unul sa puneti in ventilatorul presei alt rahat sa le abateti romanilor atentia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger