AcasăSOCIALPSD vrea majorarea pensiilor, PNL refuză! Se anunţă o iarnă teribilă pentru...

PSD vrea majorarea pensiilor, PNL refuză! Se anunţă o iarnă teribilă pentru români

buget

Nicolae Ciucă a spus că, în funcţie de evoluţia colectărilor la buget şi de discuţiile din coaliţie, se va lua o decizie privind pachetul de măsuri sociale propus, menţionând că pentru a putea majora pensii şi salarii trebuie să fie banii necesari.

În schimb, social democrații au afirmat că vor cere în coaliție majorarea pensiilor cu cel puțin 10%.

Au promis că vor ajuta populaţia

Urmează un nou set de măsuri sociale. Vă rog să aveți încredere că atât PNL, cât și PSD sau UDMR am avut în dezbatere măsurile prin care să protejam populația și economia.

Ca să asigurăm acest pachet de măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a majora atât pensiile cât și salariile. În pachetele de sprijin de până acum am avut două măsuri prin care am protejat cetățenii vulnerabili și pensionarii cu pensiile sub 2.000 de lei.

În funcție de evoluția colectărilor de la buget și de propunerile pe care le vom discuta și în PNL și în PSD vom ajunge la o concluzie care se va concretiza într-o decizie privind acest obiectiv”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

PNL avertizează privind presiunea pe buget

Ionuț Stroe susține că propunerea de măsuri sociale într-un moment de criză este un lucru de bun simț, iar mărirea salariului minim pe economie este un obiectiv al oricărui partid aflat la guvernare. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al PNL susține că trebuie ținut cont de bugetul de stat, astfel încât să nu fie creată presiunea asupra acestuia.

Faptul că se propun și că se iau măsuri sociale în momente de criză este un lucru care ține de bunul simț și de un sentiment de solidaritate. Sunt convins că orice partid își dorește un salariu minim pe economie la un nivel cât mai ridicat, însă trebuie să ținem cont de buget.

Pe agenda coaliției nu a existat o discuție cu privire la creșterea salariului minim sau mărirea pensiei. Noi am ales să lucrăm la astfel de propuneri pe care le vom avansa, dar am ales să le prezentăm în cadrul coaliției, nu public” , a declarat Ionuț Stroe.

author avatar
Andrei Ștefan
495 afisari

12 COMENTARII

  1. Labele psdiste să nu se mai facă că nu mai pot de dragul nostru și să trântească guvernul prin moțiune de cenzura și alegeri anticipate! Orice zi petrecuta alaturi de trădătorii pnlisti și udemeristi o să-i coste nu la vot ci la cocoașa când o să-i scoată lumea cu parul din birlog.

    • Cine sa facă ciolacu, pai este un impostor la fel ca Werner, ciolacu este himera trimisa de Werner în PSD pt a distrus ce mai era din PSD

  2. Nu știi care-s nai nenorociți: ciuma roșie sau holera galbenă. HOLERA GALBENĂ, DOAR CĂ CIUMA ROȘIE TRAGE TARE SĂ-I AJUNGĂ.

    CUM MAMA NAIBII LA CHESTIA CU PENSIILE NU SE ÎNȚELEG DAR CÂND E VORBA DE FURAT SUNT CA FRAȚII (VEZI MINTIA).

  3. teatru pentru prosti , asa au pacalit lumea de 33 de ani , psd vrea , dar nu este lasat de pnl cel rau . sint pe o mana la furat .

  4. Da sa dai PESCHES la americani aproape un MILIARD de euro ai ? pana si peschesurile turcilor catre tarile romane erau mai omenoase, decat mizeria pe care ne-o fac americanii cu lista lor de vanzari. Vorba unui analist – intr-un an vin cu lista cu ce trebuie sa cuimpara si in anul urmator vin cu lista cu ce din resursele Romaniei trebuie sa le dam pe gratis!!! Niste MIZERABILI avem la guvernare!!! Slugi nenorocite…
    Ma nesimtitilor din Guver, Centrala Mintia pe care ati matrasit-o pe bani de tigari, a fost construita de pensionari. Pensionarii ma nesimtitilor au construit to ce vindeti voi de ani buni din tara asta PRADATORILO!!!!

    • Și de ce n, ai ieșit în strada sa te revolți, pt ca majoritatea este lasă și se complace, așteptând ca altul sa, i rezolve lucrurile

  5. Nu vrea ba niciunii nimic decat gargara si frectie la picior de lemn , nu mai consumati mintea batranilor cu iluzii.

  6. CE PENSII ?,CARE PENSII ?,EI AU DE PLATIT RACHETE !,EI SI JOHANIS AU MARIT BUGETUL PENTRU INARMARE ,EI STAU CAPRA LA POFYELE AMERICANILOR ,EI SUNT DOAR SLUGI NU-S GUVERNANTII ACESTEI TARI !.

  7. Nu sunt bani la buget, Ciucă? Dar de dat bani americanilor pe armament, ca la curve, înainte de prestație, cum de avem? Dar bani să plătim tăietorii de frunze la câini de prin ministere, unde mai nou au fost înființate noi funcții de secretari de stat pentru a mulțumi întreaga clică de fripturiști din partide cum de avem? Da să facem pe plac americanilor ajutorând refugiații ucraineni veniți în vizită în România, care au umplut mall-urile, parcurile și localurile din capitală, dar și din alte orașe avem? Dar contribuind la distrugerea economiei românești dând prioritate afaceriștilor ucraineni nu ne gândim că de acolo vin banii la bugetul României? Dar cu distrugerea exportului de cereale românești, dând, iarăși, prioritate grânelor din Ucraina se poate? Înseamnă că avem bani dacă ne permitem să vindem o hidrocentrală ultimul răcnet pe prețul unui pachet de țigări? Vom nedea la iarnă când frigul din casă ne va intra în oase iar magazinele vor fi vizitate de oameni ca muzee.

    • Escule faci apel la o MACIUCA !,el n-are cu ce gandi !,el e pus sa execute !.
      Guvernele ESUATULUI JOHANIS AU BAGAT ROMANIA IN FALIMENT !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger