AcasăSOCIALPSD susţine că are salvarea pentru românii cu mai multe locuri de...

PSD susţine că are salvarea pentru românii cu mai multe locuri de consum: eliminarea declarațiilor pentru plafonare!

energiePSD susţine că are salvarea pentru românii cu mai multe locuri de consum: eliminarea declarațiilor pentru plafonare!

Social-democrații susţin că vor cere în Coaliție eliminarea declarațiilor care trebuie depuse de cei care dețin mai multe imobile pentru a beneficia de prețul plafonat la energie în locul de reședință.

Formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriașilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă prețuri mai mici la energia electrică.

Ce a anunţat PSD?

„PSD va propune în Coaliția de guvernare ca Executivul să dispună în regim de urgență eliminarea reglementării privind depunerea unei declarații pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul consum la care se acordă prețurile plafonate la energie electrică”, au anunțat social-democrații într-un comunicat de presă.

Arătând că „formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriașilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă prețuri mai mici la energia electrică”, PSD a mai susținut, totodată, că „o astfel de cerință creează probleme majore la nivelul furnizorilor de energie electrică în privința gestionării unui număr mare de declarații ce ar trebui depuse într-un termen foarte scurt”.

„Nu în ultimul rând, în forma actuală, reglementarea descurajează economisirea de energie pentru categorii largi de cetățeni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene”, au mai susținut social-democrații.

Cine va depune, totuşi, declaraţii?

Se vor menține însă declarațiile pe proprie răspundere în cazul familiilor cu cel puțin trei copii, familiilor monoparentale și al persoanelor cu dizabilități care au nevoie de aparatură medicală.

În aceste situații, declarația pe proprie răspundere este necesară pentru acordarea unui beneficiu special, destinat exclusiv acestor trei categorii de consumatori.

author avatar
Andrei Ștefan