AcasăSOCIALPSD susţine că are salvarea pentru românii cu mai multe locuri de...

PSD susţine că are salvarea pentru românii cu mai multe locuri de consum: eliminarea declarațiilor pentru plafonare!

energiePSD susţine că are salvarea pentru românii cu mai multe locuri de consum: eliminarea declarațiilor pentru plafonare!

Social-democrații susţin că vor cere în Coaliție eliminarea declarațiilor care trebuie depuse de cei care dețin mai multe imobile pentru a beneficia de prețul plafonat la energie în locul de reședință.

Formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriașilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă prețuri mai mici la energia electrică.

Ce a anunţat PSD?

„PSD va propune în Coaliția de guvernare ca Executivul să dispună în regim de urgență eliminarea reglementării privind depunerea unei declarații pe proprie răspundere în care trebuie precizat locul consum la care se acordă prețurile plafonate la energie electrică”, au anunțat social-democrații într-un comunicat de presă.

Arătând că „formularea din lege este neclară, iar aplicarea ei ar introduce discriminări, în special în cazul chiriașilor care se încadrează în limitele de consum pentru care se acordă prețuri mai mici la energia electrică”, PSD a mai susținut, totodată, că „o astfel de cerință creează probleme majore la nivelul furnizorilor de energie electrică în privința gestionării unui număr mare de declarații ce ar trebui depuse într-un termen foarte scurt”.

„Nu în ultimul rând, în forma actuală, reglementarea descurajează economisirea de energie pentru categorii largi de cetățeni, ceea ce contravine politicii stabilite la nivelul Uniunii Europene”, au mai susținut social-democrații.

Cine va depune, totuşi, declaraţii?

Se vor menține însă declarațiile pe proprie răspundere în cazul familiilor cu cel puțin trei copii, familiilor monoparentale și al persoanelor cu dizabilități care au nevoie de aparatură medicală.

În aceste situații, declarația pe proprie răspundere este necesară pentru acordarea unui beneficiu special, destinat exclusiv acestor trei categorii de consumatori.

author avatar
Andrei Ștefan
319 afisari

5 COMENTARII

  1. Si ministrul energiei a anuntat ca se renunta la declaratie. Creaza un incident si dupa aceea vii tot tu si rezolvi,tipicul clasic. Mai trist este ca mullti concetateni nu au gasit altceva mai bun sa faca decat sa alerge dupa fel de fel de acte si sa stea la cozi cu orele pentru a depune aceste declaratii aberante. Cu toata ingaduinta din lume nu poti decat sa mergi cu gandul ca vom fi mereu neam de sclavi fara pic de mandrie si ratiune. Datorita acestui lucru cei care conduc pot face ce vor{vezi si pandemia cu tot ce s-a intamplat in timpul acesteia,despolierea Ro de aproape toate activele sale,etc].Zilele trecute am vorbit cu un prieten din Suedia si daca iarna trecuta au primit ajutor de la guvern diferite sume,el la consum de 1500-2000 kw pe lunaa primind 200 euro pe luna,acum primesc un bonus/kw,indiferent de cate locuinte ai si nivelul consumului,suedezii in majoritate incalzindu-se electric.

    • ”cetatenii” aia sunt tampiti. Oricum vom scapa de ei ptr ca-s ”vaccinatii”. In 2-3 ani sunt amintire.

  2. Nu inteleg de ce trebuie declaratie pe proprie raspundere. Sau s-or fi obisnuit atoritatili din pandulie cu declaratia?
    Cat de prost sa fii sa pui tarif subventionat numai la o locuinta din mai multe pe care le detine cineva? Poate ala sta o saptamana intr-un loc, inca o saptamana in alt loc si cea de-a treia in ultimul loc pe care il detine, ce treaba ai tu cu consumurile cetateanului ? Nu cumva se merge pe principiul „tu-le muma-n cwr de chiaburi, sa plateasca daca are 6 case…” ?

  3. Nu era ba de ajuns ca daca depasesti aia 300kw te baga la o plata de nabab ,mai te obliga sa declari ce ,ca ai o casa la tara ??? De ce sintem ba producatori sa ne omoare ciu preturile??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger