AcasăSOCIALProtestul sărăciei la Galaţi: „Renunț la mâncare pentru a avea bani de...

Protestul sărăciei la Galaţi: „Renunț la mâncare pentru a avea bani de facturi”

Protestul sărăciei la Galaţi: „Renunț la mâncare pentru a avea bani de facturi”

Marți, 11 octombrie, în jur de 200, poate chiar 250 de pensionari gălățeni, conform estimărilor oficiale, au protestat în fața Instituției Prefectului din Galaţi.

După cum au afișat și pe bannerele cu care au venit la manifestație, oamenii se consideră umiliți, sunt îngrijorați de scumpirile facturilor la energie și, în general, de creșterea prețurilor nu doar la medicamente și la produsele de bază.

Au cerut mărirea pensiilor

Pensionarii prezenți la protest au spus că nu le mai ajung pensiile şi că, după zeci de ani de muncă, consideră că sunt răsplătiți cu pensii mizere, cu care nu reușesc să își mai acopere cheltuielile, mai ales după majorarea prețurilor.

Ei solicită, de urgență, eliminarea discrepanțelor existente în sistemul public de pensii și recalcularea echitabilă a acestora. Mai concret, printre revendicări se află și majorarea cu 26 la sută a pensiilor cu începere de la data de 1 noiembrie.

Iohannis, contestat

Protestatarii au scandat mesaje împotriva guvernanților și au au cerut demisiile ministrului Energiei, Virgil Popescu, ministrului Muncii, Marius Budăi și președintelui României, Klaus Iohannis.

„Jos Guvernul!”, „Jos Iohannis, jos Iohannis!” sau ”Hoții, hoții”, au fost doar câteva dintre mesajele scandate de participanții la protest.

„Prețurile la alimente și medicamente au explodat. Vine iarna și cel mai probabil vom fi nevoiți să stăm în frig, înfofoliți în case. Nu ne permitem să plătim facturile. Ăsta este, din păcate, respectul pe care ni-l poartă guvernanții. Este trist și dramatic să fii pensionar în România”, spune un bărbat, prezent la protestul pensionarilor.

author avatar
Andrei Ștefan