AcasăSOCIALProteste în ţară: românii ies pe străzi! Sunt scandalizaţi de noile măsuri...

Proteste în ţară: românii ies pe străzi! Sunt scandalizaţi de noile măsuri ale Guvernului Cîţu

protestProteste în ţară: românii ies pe străzi! Sunt scandalizaţi de noile măsuri ale Guvernului Cîţu

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că salariul minim va creşte anul viitor puţin peste rata inflaţiei, cu 3,1%, menţionând că a găsit astfel o formulă de compromis pentru toată lumea.

Astăzi am avut o discuţie cu patronatele şi sindicatele despre salariul minim. Pe de o parte, ştiţi foarte bine că economia României trece printr-o criză economică alături de toate economiile lumii.

Pe de o parte, antreprenorii, care au dus greul anul trecut, au susţinut economia în această perioadă de criză, au venit cu propunerea de a menţine constant, deci de a nu creşte salariul minim pe economie.

Pe de altă parte, sindicatele, bineînţeles, au venit cu o propunere de creştere a salariului minim cu peste 7%„, a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

El a precizat că a găsit o formulă de compromis şi salariul minim va creşte cu 3,1%.

„Cartel Alfa” a anunţat că sindicaliştii ies în stradă

Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” se declară dezamăgită de creșterea cu doar 41 de lei a salariului minim net, anunțată de Guvern, și spune că va declanșa, marți, la Ministerul Muncii, o serie de proteste pentru creșterea veniturilor lucrătorilor.

Sindicatele CNS Cartel Alfa spun că politica de austeritate nu este soluția de traversare cu bine a crizei economice.

Confederația Națională Sindicală «Cartel ALFA» nu acceptă acest furt din munca lucrătorilor și decide declanșarea unei serii de acțiuni de protest, având ca scop creșterea veniturilor lucrătorilor.

Acțiunile de protest debutează marți, 29 decembrie 2020 ora 10,00. printr-o acțiune de pichetare a Ministerului Muncii și Justiției Sociale”, arată un comunicat de presă.

Guvernul vrea să crească salariul minim brut pe țară pentru 2021 cu 70 de lei, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lună.

author avatar
Andrei Ștefan
726 afisari

5 COMENTARII

  1. ce n au inteles astia suiti ilegitim la putere ca acum nu mai e loc de susanale ca e vremea decontului clasei politice de treizeci de ani asa ca succes si multe elicoptere!!!!!!!!

  2. ” … economia trece printr-o criză economică…” … Bravo, Cîtu, bravo, boule! P. S. – nu că la alte partide (gãsti) ar musti de inteligență.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger