AcasăSOCIALProtest sub geamul ministrului Muncii. „Creșteți salariul minim la un nivel decent,...

Protest sub geamul ministrului Muncii. „Creșteți salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!”

Protest sub geamul ministrului Muncii. „Creșteți salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!” (sursa foto: Facebook/Declick)

Se anunță protest cu tobe la sediul Ministerului Muncii. Cei care vor ieși în stradă țin să-i transmită, astfel, social-democratului Marius Budăi, aflat în fruntea acestui minister, un mesaj ce vizează creșterea salariului minim.

E vorba despre un protest al comunității Declic, programat să înceapă marți, 26 iulie, la ora 10.

Mai mulți toboșari vor bate toba sub fereastra ministrului Budăi, mesajul pe care vor să-l transmită fiind următorul: „Creșteți salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!”.

Ce îi cer membrii Declic ministrului Budăi

„Membrii Comunității îi cer ministrului Marius Budăi să crească salariul minim pentru anul 2023 la o valoare care să asigure un trai decent. Doar așa, Ministerul Muncii va implementa corect directiva europeană pentru salarii minime decente în România”, au transmis reprezentanții Declic, într-un comunicat.

Din declarațiile ministrului Muncii înțelegem că vrea să mărească salariul minim pentru anul viitor cu 361 de lei. O mărire superficială, prin care salariul minim ar fi 50% din salariul mediu. Practic, fiecare angajat va primi în plus 12 lei pe zi, adică praful de pe tobă. O astfel de creștere nu acoperă nici măcar nevoile minime pentru un trai decent”, susține Anduța Karetsou, coordonatorul campaniei Declic.

Salariul minim valabil de la 1 ianuarie 2023 va fi negociat în perioada următoare, în Consiliul Tripartit, de către Ministerul Muncii, sindicate și patronate. „Dacă nici acum nu se va corela salariul minim cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, angajații pe salariul minim vor primi, din nou, doar praful de pe tobă și vor rămâne condamnați la sărăcie în muncă”, susțin cei de la Declic.

La finalul protestului, reprezentanții Comunității Declic vor depune o petiție. E vorba despre o petiție – VEZI AICI ce conține – „semnată de peste 61 de mii de cetățeni care cer Guvernului salariul minim european, adică un salariu din care să se poată asigura un trai decent”, conform aceleiași surse.

166 afisari

7 COMENTARII

  1. Asta cu salariul mic si cu munca in zadar e ca sexul anal la femei.Ah nu vreau…dar numai un pic merge.Dupa aia face paienjeni la fofoloanca si vrea numai anal.Concluzia DACA NU PROTESTEZI ITI PLACE

    • Sigur ca pot face salariul minim si 10.000 de lei. Banii vor fi luati din taxe si impozite marite. Sectorul priva ba fi suprataxat si va mari preturile de productie. In 2-3 luni puterea de cumparare scade si vor fi nevoiti sa devalorizeze moneda prin emiterea de moneda. Adica inflatie. Cei sub 40 de ani puteti citi prin biblioteci ce s-a intamplat intre 90-2000 cand devenisem toti multimilionari. Capete de guma. Io-s colonel si coloneii sunt destepti!

  2. Se intreaba cineva cum se fac banii pentru toate creșterile de salarii?Toate utilitățile au crescut exponențial .Din ce?Gu vernul imprumuta si tot noi restituim împrumuturile! Asa vom distruge totul!

    • Pai uite o socoteala simpla.Mafiotii BNR au imprumutat peste200 miliarde euro pe care le-au furat cu escrocherii mafiote.presupunem ca exista 20milioane de cetateni deci fiecare cetatean a fost jefuit de 10000 de euro plus alte magarii suplimentare gen cresteri de preturi,taxe,inflatie,privatizari mafiote.Ca sa echilibram balanta pentru inceput fiecare cetatean sa primeasca minim 25000euro in cont despagubire.Daca nu in30de zile NATIONALIZAREA TUTUROR PROPRIETATILOR,BANCILOR,CONTURILOR….GAME OVER….STOP&REBOOT SYSTEM

        • Pot sa vin sa o scarpin pe nevasta-ta pe limba?Si dupaia sa te plimb in lesa ca pe Grivei?Si sa fac din pensiunea ta un bordel pentru rockeri

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger