AcasăSOCIALProtest la Parlament/Unde s-a ajuns! Mașinile a doi ambasadori, vandalizate!

Protest la Parlament/Unde s-a ajuns! Mașinile a doi ambasadori, vandalizate!

(sursa foto: facebook/AUR)

Tensiunile au crescut la cote uriașe, marți, la protestul de la Parlament, împotriva introducerii certificatului verde.

Mai multe zeci de persoane din rândul protestatarilor au intrat în curtea Palatului Parlamentului, sediul Legislativului – VEZI AICI.

În tot acest context s-a aflat că au fost și autoturisme vandalizate – pe unele fiind scrise diferite cuvinte, cu spray colorat. Mașinile ambasadorilor Japoniei și Statelor Unite în România au fost vandalizate de protestatari, în curtea Senatului, potrivit antena3.ro.

(sursa foto: bzi.ro)

Corlățean: Moment extrem de neplăcut

Ambasadorul Japoniei venise, marți, la Parlament pentru a participa la o întâlnire cu reprezentanții Comisiei pentru Politică Externă. De altfel, fostul ministru Titus Corlățean a făcut precizări pe acest subiect.

„A fost un eveniment programat de mai multă vreme. A fost un moment deosebit, apreciat de ambasadorul Japoniei, pentru ca la final să trecem printr-un moment extrem de neplăcut, respectiv imposibilitatea ambasadorului să mai poată ieși din clădirea Parlamentului. La acel moment nu s-a putut efectua accesul exterior, însă cu sprijinul SPP, Jandarmeriei și cei din Protocolul Parlamentului am reușit să asigurăm ieșirea din clădire”, a declarat Titus Corlățean la postul de televiziune amintit.

Apel către participanții la protest

Pe pagina de Facebook a Prefecturii Capitalei s-a transmis următorul mesaj:

„În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției.

Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare.

Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine.”

author avatar
Andrei Coman