AcasăSOCIALProtest cu vuvuzele la ușa Ministerului Finanțelor: ”În campanie ne dați. După...

Protest cu vuvuzele la ușa Ministerului Finanțelor: ”În campanie ne dați. După vot ne înghețați” – VIDEO

Protest la ușa Ministerului Finanțelor: ”În campanie ne dați. După vot ne înghețați” - VIDEO (captură video)

Sindicaliștii continuă să iasă în stradă. Zona din apropierea sediului Ministerului condus de către Alexandru Nazare a răsunat, miercuri, de zgomot de vuvuzele.

Zeci de persoane, cu steaguri și pancarte – pe unul fiind trecut mesajul ”În campanie ne dați După vot ne înghețați” – au ieșit în stradă, în proximitatea sediului Ministerului Finanțelor Publice (MFP) cu speranța că astfel își vor face auzite mai clar nemulțumirile la adresa guvernanților.

Este vorba despre un protest al sindicaliștilor Publisind, federație afiliată la cu 35.000 de membri din domenii precum poliție și poliție de frontiera, poliție penitenciară și probațiune, dar și din administrație publică centrală și locală, precum și din asistența socială și din rândul grefierilor.

foto: captură video

”PUBLISIND protestează contra înghețării salariilor și sporurilor, împotriva neindexării pensiilor cu valoarea inflației, precum și pentru o creștere a salariului minim corelată cu creșterea prețurilor. Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv și aprobate în Parlamentul României”, au transmis, recent, reprezentanții Federației, în contextul anunțatului protest de la sediul MFP.

”Sectorul public nu este împărțit în șmecheri și fraieri”

”Pentru o salarizare decentă și echitabilă ne așteptăm rândul încă din anul 2010, an în care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o nouă lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaționale. Însă sectorul public nu este împărțit în șmecheri și fraieri. Nu putem înghiți la nesfârșit tergiversarile.

Sporurile sunt înghețate din anul 2010. Din anul 2021 îngheață din nou și salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheață exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege și care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022. Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Câțu reprezintă ultima soluție la problemele economice pe care le traversează țară noastră. Creșterea deficitului bugetar este un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie”, au mai transmis sindicaliștii.