AcasăSOCIALProtest cu fumigene în fața sediului MAI! VIDEO

Protest cu fumigene în fața sediului MAI! VIDEO

Protest cu fumigene în fața sediului MAI! VIDEO

A fost gălăgie, joi, în fața sediului Ministerului de Interne.

Chiar de Ziua Poliției Române, sindicaliștii Europol au ieșit în stradă, în proximitatea instituției conduse de către Lucian Bode, pentru a se face mai bine auziți. Au răsunat vuvuzele, sirene, tobe, dar și scandarea ”Unitate!”.

La un moment dat, au fost aprinse fumigene, în culorile tricolorului, iar participanții la protest au cântat imnul național, ”Deșteaptă-te, române!”. Din câte se poate vedea din imagini, oamenii ieșiți în stradă, sub ferestrele oficialilor MAI, au avut și pancarte cu diferite mesaje.

Europol: La mulți ani, tuturor polițiștilor din România, rușine celor care ne conduc!

”25 Martie ar trebui să fie o sărbătoare pentru toți polițiștii, și asta pentru că Poliția Română împlinește 199 de ani de la înființare, fiind o instituție deosebit de importantă pentru o societate.

Iar dacă ne întrebați cum a evoluat instituția Poliției Române după aproape 2 secole de funcționare, vă spunem doar că la fel ca și în 1802, când avem prima atestare oficială, mii de unități de poliție au toaletă turcească în curte, nu au deloc sau apa o găsești doar la lighean sau găleată.

Și pentru că nu mai suportăm aceste condiții inumane și bătaia de joc la care suntem supuși de către guvernanți, astăzi, de Sfânta sărbătoare a Buneivestiri, ne vom striga nemulțumirile în fața MAI.

La mulți ani, tuturor polițiștilor din România, rușine celor care ne conduc!”, au transmis reprezentații Europol, via Facebook, referitor la manifestarea de joi.

Nu e prima oară când polițiștii protestează. Luna trecută, au ieșit în stradă, de această dată la Cotroceni. Și atunci au fost folosite fumigene. DETALII AICI.


author avatar
Cristina Stefan