Cauta

Referendum în Capitală privind trotinetele electrice. „Bucureștenii trebuie să decidă”

sursa foto: Facebook/Stelian Bujduveanu

Bucureștenii ar putea fi chemați la referendum, odată cu alegerile europarlamentare. Pentru a se pronunța asupra trotinetelor electrice de pe străzile orașului. Asta dacă propunerea unui viceprimar al Capitalei primește „undă verde”.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL), propune organizarea unui referendum. În cadrul căruia bucureștenii să spună dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului.

Bujduveanu îi invită pe consilierii generali, indiferent de apartenența politică, să susțină demersul.

Bujduveanu: Bucureștenii trebuie să decidă

„Bucureștenii trebuie să decidă: Cu sau fără trotinete electrice pe străzile din Capitală!
În calitate de Viceprimar General și de consilier al Partidului Național Liberal, am elaborat în urmă cu un an Regulamentul pentru folosirea trotinetelor.

Documentul a urmat toți pașii legali, inclusiv dezbaterea publică, fiind propus și scos de 3 ORI de pe ordinea de zi a Consiliului General.

Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului”, a scris Stelian Bujduveanu, joi seară, pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei propune ca, „pentru a avea costuri cât mai mici”, referendumul să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare, duminică, în data de 9 iunie 2024.

„Invit consilierii generali, indiferent de culoarea politică, să semneze și să susțină acest demers”, a mai transmis Bujduveanu.

Vă amintim că locuitorii capitalei franceze, Paris, au votat, tot prin referendum, în favoarea interzicerii interzicerea trotinetelor electrice închiriate în oraș. Citiți și: VOT ISTORIC: Francezii au ales – fără trotinete electrice în Paris!

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version