AcasăSOCIALReferendum în Capitală privind trotinetele electrice. „Bucureștenii trebuie să decidă”

Referendum în Capitală privind trotinetele electrice. „Bucureștenii trebuie să decidă”

sursa foto: Facebook/Stelian Bujduveanu

Bucureștenii ar putea fi chemați la referendum, odată cu alegerile europarlamentare. Pentru a se pronunța asupra trotinetelor electrice de pe străzile orașului. Asta dacă propunerea unui viceprimar al Capitalei primește „undă verde”.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL), propune organizarea unui referendum. În cadrul căruia bucureștenii să spună dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului.

Bujduveanu îi invită pe consilierii generali, indiferent de apartenența politică, să susțină demersul.

Bujduveanu: Bucureștenii trebuie să decidă

„Bucureștenii trebuie să decidă: Cu sau fără trotinete electrice pe străzile din Capitală!
În calitate de Viceprimar General și de consilier al Partidului Național Liberal, am elaborat în urmă cu un an Regulamentul pentru folosirea trotinetelor.

Documentul a urmat toți pașii legali, inclusiv dezbaterea publică, fiind propus și scos de 3 ORI de pe ordinea de zi a Consiliului General.

Am decis astfel că Bucureștiul nu mai poate aștepta. Ne întoarcem la cea mai bună formă de democrație și îi întreb direct pe bucureșteni, prin referendum, dacă își doresc sau nu trotinete electrice în regim self-service pe străzile orașului”, a scris Stelian Bujduveanu, joi seară, pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei propune ca, „pentru a avea costuri cât mai mici”, referendumul să aibă loc odată cu alegerile europarlamentare, duminică, în data de 9 iunie 2024.

„Invit consilierii generali, indiferent de culoarea politică, să semneze și să susțină acest demers”, a mai transmis Bujduveanu.

Vă amintim că locuitorii capitalei franceze, Paris, au votat, tot prin referendum, în favoarea interzicerii interzicerea trotinetelor electrice închiriate în oraș. Citiți și: VOT ISTORIC: Francezii au ales – fără trotinete electrice în Paris!

author avatar
Andrei Coman