AcasăSOCIALPromisiuni îndrăzneţe de la Gabriela Firea. Ce planuri are ministrul Familiei pentru...

Promisiuni îndrăzneţe de la Gabriela Firea. Ce planuri are ministrul Familiei pentru creşterea natalităţii

gabriela fireaPromisiuni îndrăzneţe de la Gabriela Firea. Ce planuri are ministrul Familiei pentru creşterea natalităţii

Gabriela Firea susţine că urmează să adopte, în calitate de ministru al Familiei, noi măsuri care să sprijine tinerii, dar care să şi sporească natalitatea. De la împrumuturi avantajoase la ajutoare financiare la nașterea copilului, toate prevăzute în programul de guvernare 2021.

Gabriela Firea şi ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, au discutat despre sumele care vor fi alocate noului minister. Firea promite că statul va plăti până la 45.000 de euro din costul unei case, va acorda credite pentru tineri şi bani la naşterea fiecarui copil.

Ce beneficii promite Firea?

  1. bunicii şi frații majori șomeri vor beneficia beneficia de indemnizația de creștere a copilului în locul părinților
  2. program de credite personale pentru tineri familiști (FamilyStart);
  3. din 2022: grant de 30% din valoarea construcției/achiziției unei locuințe noi familiilor cu copii mai mici de 15 ani
  4. credit pentru locuințe pentru tineri familiști, subvenționat de stat
  5. facilități acordate de administrațiile locale: loturi pentru construirea de case, facilități privind taxele și impozitele locale
  6. sprijin financiar acordat o singură dată, la nașterea fiecărui copil, familiilor vulnerabile
  7. sprijin acordat angajatorilor/ consorțiilor de angajatori pentru amenajarea unor spații destinate supravegherii și îngrijirii copiilor cu vârstă preșcolară (0-6 ani)
  8. sprijin pentru familiile monoparentale, pentru îmbunătățirea angajabilității și autonomiei părintelui singur

Merge în control la instituţiile care îngrijesc copii şi bătrâni

Gabriela Firea a anunțat că din poziția de ministru al Familiei va organiza controale în instituțiile de stat care îngrijesc copiii vulnerabili.

În perioada imediat următoare, voi trata cu multă seriozitate şi legea adopţiei, astfel încât copii peste 7 ani, copii cu dizabilităţi, dar şi fraţii să poată fi adoptaţi mai uşor, să poată face parte din familii iubitoare, prietenoase şi care să le ofere o viaţă cât se poate mai bună.

50 de milioane de euro din Planul Național de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) sunt destinați pentru dezvoltarea infrastructurii sociale pentru copii, fiind incluse investiţii într-o reţea de 150 centre de zi pentru copiii în situaţii de risc.

Nu voi tolera situațiile care atrag atenția asupra condițiilor de trai ale copiilor instituționalizați și mă voi implica direct pentru ca și copiii vulnerabili să aibă viața pe care o merită!

Pentru că au fost şi anumite cazuri de violenţă, anunţ de pe acum că voi institui controale inopinante şi verificări, astfel încât să putem preintâmpina sau să eliminăm acolo unde există astfel de acte de violenţă. În România, în grija statului se află peste 47.000 de copii, în diverse forme de protecție specială.

Împreună cu dl ministru al Muncii, Marius Budăi am semnat documentele necesare pentru întocmirea bugetului naţional, astfel încât toate alocaţiile copiilor să fie majorate, începând de la 1 ianuarie 2022 şi de asemenea, pentru acordarea celei de-a 13-a indemnizaţii pentru persoanele cu dizabilităţi”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

author avatar
Andrei Ștefan
465 afisari

6 COMENTARII

  1. Astea sunt utopii ,dna Firea.Eu zic ,pentru a da exemplu poporului,sa va apucati de facut copii cu dl Pandele.Sunteti inca tanara si frumoasa.

  2. firea merge pe aceiasi linie de populism ieftin ca si la primarie cu bani aruncati pe concerte si alte prostii . ar trebui sa se uite la altii mai destepti precum finlandezii care incurajeaza familiile si cei care garanteaza o educatie si un trai decent , nu de-a valma ca la noi . sint distrusi care fac copii doar pentru alocatie , rezultatul ? puscarii mai pline si cersetori mai multi .

  3. Finlandezii destepti?Cazul Cameliei Smicala ai carei copii au fost bagati in lagarul progresist de catre finlandezii tai prosti ca noaptea polara iti spune ceva?Educatie si trai recent in Finlanda?Pe ce lume traiesti,bai cretinule?

  4. Iar a inceput Firea cu pomenile. Acelasi stil, aceeasi finalitate: bani cheltuiti pentru imagine si voturi de la prostime. Ai fost foarte slabe ca primar al Bucurestiului si o sa fii si ca ministru.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Cine este Nemo, cântăreţul non-binar care a câştigat finala Eurovision 2024 (VIDEO)

Elveţia a câştigat finala Eurovision 2024, prin reprezentantul ei Nemo. Cântăreţul a venit cu piesa „The Code”, un cântec foarte personal despre a fi...

Horoscop – duminică, 12 mai 2024. Vreţi să împăcaţi pe toată lumea, dar cu cineva tot veţi intra în conflict!

Conform astrogramelor realizate de astrologi pentru horoscopul de duminică, 12 mai 2024, nativii trebuie să ofere o mai mare grijă pe "casa comunicării".Tot mai...
proger