AcasăSOCIALProgramul de ajutor pentru încălzire începe luni, 16 ianuarie. Cine trebuie să...

Programul de ajutor pentru încălzire începe luni, 16 ianuarie. Cine trebuie să completeze declaraţiile pe proprie răspundere

ajutor incalzireProgramul de ajutor pentru încălzire începe luni, 16 ianuarie. Cine trebuie să completeze declaraţiile pe proprie răspundere

Peste 9 milioane de români vor primi sprijin sub formă de tichete pentru încălzire, rechizite, procurare de alimente, bani suplimentari la pensie, tichete pentru trusori de nou născuţi, sprijin pentru persoanele cu dizabilităţi.

Autoritățile încep să distribuie, de luni, declarațiile pe proprie răspundere, care trebuie să fie completate de românii care vor să beneficieze de ajutor la încălzire. Acestea vor ajunge la 500.000 de oameni.

Românii cu venituri sub 2000 lei primesc ajutoare pentru încălzire

Pentru a intra în posesia ajutorului la încălzire, românii trebuie să facă dovada că sunt eligibili. Mai exact, trebuie să aibă un venit mai mic de 2000 de lei, pe lângă alte aspecte care trebuie să fie clarificate.

De exemplu, aceste declarații pe proprie răspundere trebuie să fie completate de persoanele care au pe card un alt domiciliu decât cel real și, de asemenea, de persoanele care locuiesc la aceeași adresă alături de mai mulți colocatari.

Trebuie să completeze declarația și românii care locuiesc în sate în care nu există nomenclator stradal. Aceste declarații vor fi analizate de autorități, iar pe 15 februarie oamenii vor ști dacă sunt sau nu eligibili pentru a beneficia de acest ajutor pentru încălzire.

author avatar
Andreea Vlad