AcasăSOCIALProfeția teribilă a lui Bill Gates: Milioane de oameni vor muri până...

Profeția teribilă a lui Bill Gates: Milioane de oameni vor muri până la finalul pandemiei – VIDEO

Aproape 800.000 de oameni din întreaga lume au murit deja din cauza COVID-19, conform ultimei statistici de la Johns Hopkins University și Microsoft MSFT. În acest context, co-fondatorul Microsoft Bill Gates lansează o avertizare demnă de filme horror:  „cel mai rău va fi de acum încolo”, iar cifra deceselor va ajunge să fie numărată cu milioanele.

Conform celor spuse de co-fondatorul Microsoft într-un interviu pentru The Economist, sectoarele medicale și economice vor fi cele mai lovite. Interviul a fost preluat si de MarketWatch.

Milioane de persoane vor muri înainte ca pandemia de Covid-19 să se termine. Acesta este mesajul dur al lui Bill Gates, co-fondator al Microsoft și unul dintre cei mai mari filantropi din lume prin intermediul Fundației Bill & Melinda Gates, într-un interviu cu Zanny Minton Beddoes, redactorul șef al The Economist, la începutul lunii august.

Cele mai multe din aceste decese, a spus el, ar fi cauzate nu de boala în sine, ci de încordarea suplimentară din sistemul medical și de economia lumii grav afectată. El a oferit motive de speranță, predicând că până la sfârșitul anului 2021 s-ar produce un vaccin eficient și o parte suficient de mare din populația lumii va fi imunizată pentru a opri pandemia.

Fundația a intervenit deja cu peste 350 de milioane de dolari pentru producerea unui vaccin anti-Covid-19 și o mare parte dintre acestea a fost axată pe reducerea impactului său în lumea în curs de dezvoltare. Dar este nevoie de mai mult. „Toți trebuie să cheltuim miliarde pentru a scoate pe piață vaccinul, pentru a reduce daune economice de alte trilioane”, spune el.

SUA nu prezintă niciun progres

Mai mult decât atât, Gates a explicat că SUA nu au fost pregătite de la început, deoarece eforturile de testare au fost lente pentru a avea un impact îndată ce virusul a început să se răspândească. Conform celor spuse de miliardar, oamenii au folosit libertatea ca un pretext pentru a nu purta mască, lucru care a complicat răspunsul anti-COVID al SUA.

„Nu cred că o schimbare a administrației va face oamenii să poarte măști. Este greu de văzut cum putem construi o rețea de încredere și un comportament mai bun. Situația va fi majoritar incrementală”, a transmis Bill Gates..

Pe de altă parte, China „a făcut o treabă foarte bună de a suprima virusul”, datorită, în parte, abordării „tipice, destul de autoritare” și a faptului că „a încălcat drepturile individuale”, a spus el.

Milioane de decese în țările sărace

Datele incomplete îngreunează evaluarea adevăratelor daune din multe țări sărace. Până la 17 august, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au înregistrat peste 1milion de cazuri și peste 25.000 de decese de Covid-19 în Africa.

În India, sunt înregistrate aproape 52.000 de persoane care au murit din cauza bolii. Numărul adevărat în ambele locuri este probabil mult mai mare. Dar coronavirusul nu este singurul impediment mortal. Milioanele de decese pe care le prezice Gates vor fi cauzate nu numai direct de Covid-19, ci și de efectele secundare. Aproape 90% dintre acestea vor fi decese indirecte. Carantinarea va reduce accesul la vaccinare și la medicamentele pentru alte boli. Decesele cauzate de malarie și HIV vor crește. Productivitatea agricolă mai scăzută va răspândi foamea și, de asemenea, vom avea parte de o scădere a ratelor de educație. Când vine vorba de lupta împotriva sărăciei, virusul ar putea șterge un deceniu de progrese în acest sens.

Gates nu a transmis numai vești proaste în interviul respectiv. Conform acestuia, pandemia va trece până la finalul anului 2021 deoarece un vaccin rezonabil în efecte ar trebuie să fie produs în masă până atunci.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu