AcasăSOCIALProfesorii se revoltă împotriva Guvernului Cîțu. Amenință că ies în stradă!

Profesorii se revoltă împotriva Guvernului Cîțu. Amenință că ies în stradă!

protesteProfesorii se revoltă împotriva Guvernului Cîțu. Amenință că ies în stradă!

Noua ordonanță de urgență anunțată de Ministerul Finanțelor, prin care salariile bugetarilor se vor plafona la nivelul anului 2020, a înfuriat salariații de la stat. Primii care au anunțat proteste sunt cei din sănătate, urmați, iată, de profesori.

Angajații din învățământ și sistemul medical sunt cei mai afectați de înghețarea salariului.

În ultimii șase ani, salariile medicilor s-au dublat, în timp ce salariile profesorilor au crescut cu peste 120%, potrivit Mediafax.

Simion Căncescu, președintele FSLI, susține că profesorii au mai fost afectați în luna septembrie, când aceștia ar trebui să primească o mărire de 300 de lei net. „Noi am fost faultați o dată, în septembrie, cei din învățământ. Cadrele didactice ar fi trebui să ia o mărire de 300 de lei net”, susține acesta.

Și angajații din sistemul sanitar amenință cu proteste

De asemenea, și cadrele medicale se simt uitate de guvern. Iulian Pope de la SANITAS i-a adresat o scrisoare lui Ludovic Orban, deoarece acesta a făcut promisiuni cu privire la mărirea salariilor.

„Angajații din sistemul sanitar și din sistemul de sănătate se simt înșelați de guvern pentru a n-a oară. Probabil că după sărbători vom începe anul în stradă, pentru că este inacceptabil”, susține Iulian Pope, vicepreședinte SANITAS, conform Mediafax.

Un mesaj din direcția Sanitas a fost transmis marți după-amiază, după ce anterior reprezentanți ai Confederației Naționale Sindicale “Cartel ALFA” au pichetat sediul Ministerului Muncii, nemulțumiți de preconizata creștere a salariului minim.

author avatar
Andreea Vlad