AcasăSOCIALProfesorii se revoltă: ies în stradă. Ultima dorință a ministerului Educației va...

Profesorii se revoltă: ies în stradă. Ultima dorință a ministerului Educației va lovi serios în dascăli

profesori

Scandal în Educație acolo unde Ministerul Educației vrea comasarea claselor. Mai multe cadre didactice ar putea să rămână fără serviciu dacă se ajunge în această situaţie.

Decizia MEC creează haos în multe şcoli. Profesorii sunt hotărâți să iasă în stradă pentru a-și striga nemulțumirea cu privire la dorința ministerului de a reduce numărul claselor din unitățile școlare.

În Târgu Jiu, cadrele didactice au protestat deja faţă de comasarea claselor la Liceul de Arte din oraş. Și în câteva localități din Maramureș s-au revoltat profesorii.

În anul școlar viitor numărul claselor va fi redus drastic în mai multe județe, de altfel. Măsura îi indignează pe dascăli și pe părinți deopotrivă, care au luat cu asalt Inspectoratele Școlare.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu îi liniștește și îi asigură că nu se comasează clasele. Cu toate că mulți dintre directorii de licee și școli gimnaziale și-au anunțat deja colegii că unele clase vor dispărea din oferta educațională.

Doar în situaţiile în care sunt elevi mai puţini în şcoli, acolo numărul claselor ar putea să scadă, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

„Cum s-ar putea întâmpla numărul redus de clase? Eu ştiu că tocmai ce am dat un ordin de ministru prin care se micşorează numărul de elevi din clasă, de la 28 la 26 (…). Dintr-o micşorare a numărului de elevi din clase nu se micşorează numărul de clase. Dimpotrivă”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, miercuri, la Antena 3.

author avatar
Andreea Vlad
372 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ieșiți în stradă, puneți presiune pentru înlăturarea neaveniți,revenirea și așezarea învățământului pe baze serioase! În situația actuală SE IMPUNE EDUCAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ÎN ANSAMBLUL SĂU ÎNCEPÂND CU VLĂDICA SI TERMINÂND CU OPINCA(nu invers)!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger