AcasăSOCIALProfesorii, ŞANTAJ la adresa Guvernului, folosindu-se de elevi şi părinţi: "Să ţineţi...

Profesorii, ŞANTAJ la adresa Guvernului, folosindu-se de elevi şi părinţi: „Să ţineţi copiii acasă!”

Transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat scoate sindicatele in strada

Marile sindicate din Educație au anunțat marți, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală. Potrivit rezultatelor referendumului făcut în rândul profesorilor din țară, peste 70% au votat pentru forma extremă de protest.

Cele trei mari sindicate din Educației au anunțat că cel mai indicat este ca elevii să stea acasă.

Profesorii vor sta în cancelarie

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, a anunțat că greva de avertisment va începe pe data de 17 mai, cu încetarea activității specifice în intervalul 11:00 – 13:00.

“Conform legii, greva se face la locul de muncă. Dar e bine, recomandat, ca elevii să stea acasă, sunt mai mari riscurile dacă nu va avea să stea cu ei. Profesorii nu trebuie să supravegheze copiii, pot să stea și în cancelarie”, au spus sindicatele.

Miercuri, 17 mai, profesorii vor face grevă de avertisment de 2 ore. Elevii vor veni la ore, dar nu se va preda, a explicat Marius Nistor.

De ce protestează profesorii?

Dascălii cer salarii mai mari. Se plâng şi de faptul că leafa de 2.500 lei ar fi prea mică pentru un debutant în Educaţie.

„Cum să poți începe o carieră cu 2500 de lei?! Președintele întârzie să susțină educația, iar de proiectul România Educata se va alege praful.

Astăzi vin în Educație cei cu notele cele mai mici, care nu au locuri în alta parte”, a declarat și Anton Hadăr, lider al Federației Naționale Sindicale Alma Mater.

author avatar
Andrei Ștefan
484 afisari

5 COMENTARII

  1. Eu nu cred ca pentru nivelul mizerabil de pregatire a elevilor , profesorilor trebuie sa li se mareasca leafa . dimpotriva ar trebui sa le-o reduca , lipsa de performanta nu trebuie rasplatita .

    • Eu cred că este mult mai profitabil pentru copii să fie educați de părinții lor și Biserică iar mai târziu mai multe familii cu copii să plătească un profesor particular care să-i învețe după ce programa școlară este aprobată de părinți. Trimiși la grădinițele și școlile statului după Legea Învățământului preuniversitar care se clocește în parlament acuma copiii au toate șansele să-și nenorocească viața transformându-se în homalăi și labagii pierduți.

  2. O evaluare corecta a numarului de ore lucrate intr-o luna de zile de catre un profesor precum si performantele realizate de elevii pregatiti, educati sau invatati de catre acestia cred ca le-ar reduce in mod semnificativ salariile!! Nu cred ca salariile mai mari le-ar stimula calitatea actului educational al profesorilor din Romania!!! Uita ca ei sunt singurii bugetari care au concediile de odihna atat timp cat au si elevii vacante!!!!

  3. Nu se va rezolva nimic cu această grevă ,așa cum nu sau rezolvat nici altă dată nemulțumirile dascălilor, liderii lor de sindicat o sa fie cumpărați de cei din guvern așa cum a fost de fiecare data

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger