AcasăSOCIALProfesorii, revoltați: ”Părinții ar trebui obligați să se vaccineze!”

Profesorii, revoltați: ”Părinții ar trebui obligați să se vaccineze!”

Scandal între profesori și părinți pe tema vaccinării obligatorii

Enervate la culme de presiunile făcute asupra ministrului Educației, cadrele didactice au ripostat, susținând că părinții sunt cei care ar trebui obligați să se vaccineze, și nu profesorii. Și aceasta pentru că nu cadrele didactice îi infectează pe copii, ci invers. Totodată, sindicatele din Educație arată că procentul de vaccinare în rândul angajaților din Învățământ este extrem de mare.

Cadrele didactice s-au arătat extrem de indignate față de solicitările părinților de a impune vaccinarea profesorilor, atâta vreme cât procentul de imunizare a populației este infim față de procentul înregistrat în rândul angajaților din învățământ. Acestea spun că nu profesorii sunt cei care transmit virusul, ci copiii, care îi iau de la părinți și îl răspândesc în școli.

”Nu poate exista niciun fel de obligativitate la adresa vreunui cetățean să se vaccineze. Este o decizie pe care o ia personal, dacă vrea, se vaccinează, iar dacă nu vrea, nu se vaccinează. Nu-și poate permite niciun părinte să impună astfel de regulă în vreo unitate de învățământ. Pentru că, dacă mergem pe declarații extremiste din partea părinților, și cadrele didactice, care, spre deosebire de alte categorii, s-au vaccinat masiv din momentul în care a început această campanie, vor putea ridica exact aceeași obiecție. Adică să spună că niciun părinte nu va intra în incinta unității școlare dacă nu va prezenta certificatul de vaccinare. Părinții ar trebui să înțeleagă foarte bine că școala nu este o zonă de risc din punctul de vedere al infectării cu Covid, că nu pleacă copiii infectați din școală, ci dimpotrivă, vin de acasă infectați și infectează cadrele didactice. Și atunci cred că sunt mai îndreptățit eu, ca și cadru didactic, să cer părinților să-mi demonstreze că au respectat regulile și că s-au vaccinat. Dar nu cred că își dorește nimeni să ajungem într-o astfel de zonă”, ne-a declarat Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”.

Peste 50% dintre profesori, imunizați

Mai mult de jumătate din angajații din Învățământ s-au vaccinat deja, iar alții sunt înscriși pe listele de așteptare, având în vedere că au optat pentru vaccinul Pfizer, susține conducerea FSE ”Spiru Haret”. ”Și mai este o problemă. Ce facem cu acei colegi de-ai noștri care sunt bolnavi, care au boli asociate care nu le permit sub nicio formă să se vaccineze? Îi trimitem să predea on-line, pentru că așa vor unii părinți? Este ilegal. Iar joaca aceasta că trimitem copiii la școală dacă se vaccinează cadrele didactice sau nu-i trimitem dacă nu se vaccinează nu este în regulă. Oamenii trebuie să înțeleagă foarte clar un lucru, acela că dreptul la educație este constituțional și nimeni nu se poate juca cu acest drept al copiilor. Până acum s-au vaccinat circa 40.000 de angajați din sistemul de Învățământ, adică peste 50% din totalul salariaților. Sunt mulți care sunt pe liste de așteptare, că ar dori să se vaccineze, dar nu sunt vaccinuri, pentru că ei s-au programat la vaccinul Pfizer”, ne-a mai precizat președintele FSE ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Câmpeanu ar putea ceda presiunilor

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a lăsat să se înțeleagă faptul că, dacă presiunile din partea părinților se vor intensifica, este posibil să se opteze pentru varianta predării exclusiv on-line în cazul profesorilor care nu se vaccinează. ”E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple”, a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
701 afisari

4 COMENTARII

  1. Despre ce imunizare vorbiți și scrieți, mă, proștilor? Încă mai bateți cîmpii? Vai de capul vostru de imbecili!

  2. Dacă se acuză pe vaccinarea lui căcat, atunci sunt niște dobitoci și profesorii pizdii, și părinții pulii. Vaccinați-vă, mă, sclavilor, toți.

  3. Care si CATI parinti au cerut asa ceva ?? Probabil parinti de la Oengeuri securiste cu cativa psihopati scoliti la „oupan sasaieti” ? Asta e rahhat liberal propagandistic mancat de Campeanu !

  4. Ministrul ar trebui sa prezinte public, cu numar si toate celelalte detalii, care sunt si in ce constau aceste ‘presiuni din partea parintilor’. E greu de crezut ca de acolo vin presiunile…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger