AcasăSOCIALProfesorii, în pragul unei noi GREVE? Nu şi-au primit banii! Reacţia lui...

Profesorii, în pragul unei noi GREVE? Nu şi-au primit banii! Reacţia lui Sorin Cîmpeanu

profesori in greva

Cadrele didactice nu și-au primit banii pentru orele remediale făcute încă din martie, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le cere scuze și susține că vor fi plătite toate sumele restante.

În opinia mea, întârzierile au fost nepermis de mari, chiar dacă au existat justificări. Întârzierile sunt inadmisibile, dar, din punct de vedere legal, vă asigur că am făcut toate demersurile pentru ca aceste plăţi să se realizeze în cel mai scurt timp”, a spus minitrul Educaţiei.

Primele ore remediale au fost făcute încă din luna martie, iar ministrul Educației susține că blocajul este în incoerenţa raportării și în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale.

Guvernul le promite profesorilor că va plăti

Pentru orele remediale tariful pentru cadrele didactice este de 100 de lei pe oră

Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înţeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condiţiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore.

Pot să vă garantez că absolut toate sumele aferente prestării orelor remediale vor fi plătite şi, dincolo de explicaţiile care există, aceste întârzieri le asum în calitate de ministru şi îmi cer scuze colegilor profesori care au înregistrat întârzieri în plata drepturilor salariale aferente acestor ore de recuperare”, a mai susținut Sorin Cîmpeanu.

Blocajul este în incoerenţa raportării, este în diferenţa între momentul aprobării proiectului şi momentul iniţierii primelor ore remediale.

Proiectul a fost aprobat la mai mult de o lună, după ce, din motive lesne de înţeles, orele remediale au început, au fost demarate pentru că am apreciat că este foarte urgent să începem cât mai repede posibil, când condiţiile epidemiologice au permis, demararea acestor ore”, a mai susţinut ministrul Educaţiei.

 

author avatar
Andrei Ștefan
336 afisari

3 COMENTARII

  1. OARE S-AU FACUT ORE REMEDIALE?NU SE FAC NICI OREJE NORMALE IN TOTALITATE.(UN PROFESOR PENSIONAR CU 41 DE ANI DE INVATAMANT.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger