AcasăSOCIALProfesorii i-au "băgat" deja pe elevi în vacanţa mare? Anunţul sindicatelor din...

Profesorii i-au „băgat” deja pe elevi în vacanţa mare? Anunţul sindicatelor din Educaţie. Se întâmplă de marţi

Sindicaliştii din Educaţie nu se lasă. E clar, greva dascălilor continuă şi de marţi încolo, deşi Guvernul a dat OUG pentru măriri de salarii.

De ce profesorii nu renunţă la protest? Din cauză că sunt nemulţumiţi de textul legii.

Au respins creşterea etapizată a lefurilor

Sindicaliştii au cerut, din nou, Guvernului ca salariul unui debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, iar salarizarea întregului personal didactic de predare să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, cer în continuare Guvernului și partidelor aflate la guvernare să-și asume printr-un act normativ articolul scos din Legea Învățământului Preuniversitar și care nu a fost inclus nici în textul OUG 53/2023, ci doar în Nota de fundamentare a ordonanței, potrivit căruia salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic”, au transmis liderii sindicatelor federațiilor din educație într-un comunicat.

Ei au mai adăugat că salariații din învățământ aflați în grevă sunt nemulțumiți și de promisiunea Guvernului de a aplica „ipotetica grilă de salarizare pentru învățământ în maximum trei ani, solicitând scurtarea acestei perioade”.

Susţin că nu fac grevă doar pentru salarii

Liderii protestatarilor susţin că lor nu le pasă doar de salariile dascălilor, ci şi de viitorul Educaţiei.

„Avem nevoie de educație, iar educația are nevoie de finanțare! Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională!

Și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3.000.000 de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră!”, se mai arată în comunicat.

author avatar
Andrei Ștefan
978 afisari

11 COMENTARII

  1. Bravo dascalilor !
    Tineti-i pe toti in tensiune pina fac infarct si crapa !!!
    Sau pleaca unde vor vedea cu ochii !!!
    Nu cedati, fiindca in curind vin ajutoare !
    Succes !!!
    A propos !
    Drogatii care vor sa mearga la facultati ”afara”, sa dea bacalaureatul NUMAI DACA FAC DOVADA CA AU PLATIT STUDIILE PINA LA ACEST NIVEL; APOI SA PLECE DEFINITIV !

      • AU PROGRESAT VIZITELE TRANTORULUI PROFESOR DE SIBIU CU AVIOANE DE LUX
        NICI CEAUSESCU NU A REUSIT SA FACA MAI BINE

        DEZASTRU NATIONAL

  2. Nenorocitii din Guvernul meu au dat de fundul sacului ? Pai daca in fiecare saptamana sub inaltul patronaj si la indicatiile Esuatului ” achizitioneaza ” cu banul jos,sursa de fenantare identefecata,parandaratul garantat virat in conturi exotice,droneee,submareneee,aveoanee,aveoane de lux cu cina cea de taina de 5 steleeee,blindate,tancuri,tot felul de rachetee,etc. ” Achizitii ” platite anrtecepat de 4 ani de zeleee,care nu mai vin,nu se vad ca ” nu eeee „.Pt. profesori nu sunt bani,pt.copii sunt doar 12 lei,in schimb pt.pitipoancele si pitiponcii,amantele,finii,nasii,nepotii si alte rudeee, finele,etc. care freca menta pe mii de Euroooo,sunt bani. Tagma jefiutorilor a esuat Tara cu oistea in gardul dela Cotroceni.Si ne rade in nas,ne ia de fraieri.Pt. ca sunt si destui prosti care le canta in struna. Sau sunt ” pitipoancele mele ” ?

  3. Doar războiul ne mai salvează!…la arme români !…
    „Zdrobiți orânduiala cea crudă și nedreaptă,
    Ce lumea o împarte în mizeri și bogați!…”
    Întrebați-l pe măciucă cine a scris aceste versuri…

  4. CINE VREA SA DISTRUGA O TARA ARE NEVOIE DE SLUGI PROASTE SI OBEDIENTE…..DE AICI EXPRESIA „OBEDIENTA MASONICA”…TOT DE AICI FABRICA DE DOCTORATE A IZMENARULUI PENTRU CIOMAGARII ANALFABETI PEDOFILI SI SATANISTI

  5. Rachetele Sovietice care au vaporizat depozitele de uraniu saracit din Vestul Ukrainei la inceputul lunii Mai a.c. demonstreaza doua lucruri:
    1)Rachetele hipersonice Sovietice sint invizibile pentru scutul NATO.
    2)Rachetele hipersonice Sovietice lovesc cu precizie de milimetru.
    Tovarasul-Tzar Vladimir V. Putin a avertizat de-acum zece anu ca Rusia are arme secrete pe care NATO nu le are.
    Dupa isprava aceasta, NATO a lasat-o mai moale cu razboiu’.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger