AcasăSOCIALProfesorii fac referendum pentru grevă generală: „Îl organizăm în toate școlile”

Profesorii fac referendum pentru grevă generală: „Îl organizăm în toate școlile”

greva

Angajații din educație desfășoară zilele acestea un referendum prin care trebuie să decidă dacă în ianuarie vor face grevă de avertisment sau grevă generală, în cazul în care Guvernul nu va acorda angajaților din sistem majorările salariale promise.

Sindicaliștii au precizat că referendumul se organizează în toate unitățile de învățământ.

„Oamenii au toate motivele să fie nemulțumiți și este foarte posibil ca protestele să continue și anul viitor. În aceste zile are loc un referendum în toate unitățile de invatamant, prin care membrii de sindicat și nu numai sunt chemați să opteze pentru formele de protest – grevă de avertisment sau grevă generală.

Dacă oamenii sunt nemulțumiți, în opinia mea forma supremă de luptă sindicală este greva generală, care poate să-i mai trezească pe guvernanți din letargie. Se pare că aceste proteste sunt pentru ei lucruri neesențiale și nu sunt sensibili la faptul că au fost 100 de oameni și vor fi și mâine și poimâine – probabil se dorește o acțiune de amploare, cu lacătul pe școli în 2022. Am dat termen până joi să primim feed-back statistic – nu neapărat semnăturile – să știm care e poziția.”, a afirmat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, potrivit Agerpres.

Profesorii au protestat luni în Piața Victoriei

În cadrul acestui referendum al federațiilor sindicale, profesorii trebuie să răspundă cu DA sau NU dacă sunt de acord cu:

Prorogarea încheierii situației școlare pe semestrul I
Prorogarea reînceperii cursurilor pentru 10 ianuarie 2022
Grevă de avertisment
Grevă generală

Aici poate fi consultat documentul cu referendumul sindicatelor din educație!

Reprezentanții sindicatelor din educație au participat, luni, la un miting în fața Guvernului, solicitând respectarea majorărilor salariale prevăzute în legislație.

author avatar
Andreea Vlad