AcasăSOCIALProfesorii, amenințați: AstraZeneca sau rămân nevaccinați

Profesorii, amenințați: AstraZeneca sau rămân nevaccinați

Vicepreședinte FSLI: ”Profesorii reprogramați pentru AstraZeneca nu s-au mai vaccinat”

După ce s-au înscris pentru vaccinul Pfizer, zeci de cadre didactice din Arad au fost reprogramate la AstraZeneca, fapt care a provocat renunțarea la imunizare. Sindicaliștii din Învățământ spun că profesorii au fost puși să aleagă între AstraZeneca și a pierde, definitiv, dreptul la vaccinare. 

Reticența față de vaccinul AstraZeneca este tot mai mare. Pe lângă faptul că producătorii nu l-au recomandat pentru imunizarea celor cu vârste de peste 55 de ani, mai sunt și efectele adverse raportate, marea lor majoritate fiind un risc major pentru persoanele vârstnice. Peste toate acestea, din ce în ce mai multe țări anunță renunțarea la vaccinarea cu AstraZeneca, ultima dintre ele fiind Danemarca, după ce un număr semnificativ de persoane imunizate cu acest ser au dezvoltat cheaguri de sânge care au provocat decesul acestora. Anunțul a fost făcut pe Twitter de Magnus Heunicke, ministrul Sănătății din Danemarca, care a anunțat suspendarea vaccinărilor cu AstraZeneca în urma unor alerte privind un posibil efect secundar grav. Pe lista țărilor care au oprit utilizarea vaccinului AstraZeneca se mai numără Austria, Estonia, Luxemburg, Lituania și Letonia. În România, dintr-un total de 1,6 milioane de doze Pfizer administrate au fost raportate 3.863 de reacții adverse, ceea ce înseamnă un procent de 0,2%, la fel ca și în cazul vaccinurilor Moderna. În ce privește AstraZeneca, la peste 208.000 de doze administrate au fost înregistrate 2.235 de reacții adverse, ceea ce înseamnă un procent de peste 1%. La acest vaccin, cele mai frecvente și grave efecte secundare au fost febră foarte mare, frisoane și stări de vomă, manifestate pe parcursul a trei zile. Problema este că, pentru persoanele de peste 55 de ani, multe cu comorbidități, efectele adverse sunt destul de riscante, motiv pentru care profesorii, marea lor majoritate cu vârste destul de înaintate, au început să se teamă de AstraZeneca.

S-au retras de la imunizare

Conform procedurilor, nimeni nu poate alege un vaccin sau altul. Cu toate acestea, profesorii, având în vedere că media de vârstă era de peste 55 de ani, au fost trecuți la vaccinurile Pfizer și Moderna, până când s-a ridicat restricția de vârstă la AstraZeneca. La Arad însă nici măcar cei care au fost programați pentru Pfizer nu au mai putut beneficia de acest vaccin, profesorii fiind reprogramați pentru AstraZeneca, fapt care a stârnit un val de nemulțumiri în rândul acestora.

”Unii au fost anunţaţi cu o zi înainte de data programată pentru vaccinare că sunt reprogramaţi pentru o dată ulterioară, alţii s-au prezentat la data programată în centrul de vaccinare, dar spre uimirea lor li s-a spus că nu pot fi vaccinaţi din cauză că au fost reprogramaţi, fără acordul lor, într-un alt centru de vaccinare. Prin reprogramare au constatat că rapelul este la începutul lunii mai, ceea ce denotă faptul că, deşi erau programaţi pentru vaccinare cu Pfizer BioNTech, vaccinul pe care îl vor primi este AstraZeneca. Din cauza reprogramării, mulţi colegi, membri de sindicat, au renunţat la vaccinare”, se arată în comunicatul Sindicatului Democratic Arad, citat de ziarul Arad online.

Teamă de reacțiile adverse

Sindicaliștii din învățământ ne spun că au avut cazuri de profesori care s-au vaccinat cu AstraZeneca și s-au simțit extrem de rău. ”Dintr-o singură școală, 17 profesori au fost reprogramați pentru AstraZeneca și nu s-au mai vaccinat. Li s-a spus profesorilor că sunt liberi să aleagă dacă se vaccinează sau nu cu AstraZeneca, dar dacă nu se vor reprograma își vor pierde dreptul de a fi vaccinați. Am avut colegi care au făcut vaccinul AstraZeneca, unii foarte tineri, și s-au simțit foarte rău, au stat câte trei zile în pat, cu temperaturi de 39 de grade, că stări de vomă. Am avut o persoană din familie, de 78 de ani, care a fost programată, sâmbăta trecută, pentru AstraZeneca, dar a refuzat categoric acest vaccin și, din câte am înțeles, a fost reprogramată la Moderna”, ne-a declarat Dănuț Ieneșescu, președintele Sindicatului Democratic Învățământ și vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.674 afisari

8 COMENTARII

  1. Astra a fost suspendat de 5 tari euro pe motiv ca face cheaguri de sange in corp.

  2. Vaccinul Covid AstraZeneca, suspendat de la administrare în Danemarca și alte 7 țări europene. România aude?
    Profesorii sunt considerati de guvernanti ca cetateni de rang inferior ce pot fi folositi drept cobai. Vor fi tercuti la rubrica victime colaterale ?

  3. ” … după ce un număr semnificativ de persoane IMUNIZATE cu acest ser au dezvoltat cheaguri de sânge care au provocat DECESUL acestora ”. Vasăzică, atât de mișto au fost IMUNIZATE încât au sucombat. Vorba aia, ” operația a reușit, pacientul a decedat ”. Deci au fost IMUNIZATE, da? Prin moarte, da? Unde ați făcut voi școala, bă, pulifricilor? Cum naiba v-au angajat astia?! Chiar atât de imbecili să fiți, de nu aveți deloc, da’ deloc, proprietatea cuvintelor. Mai faceți propagandă la măști, la virus (sub 0.5 % rată de mortalitate)? Dar la vaccinuri? Mai faceți propagandă, mai faceți propagandă? Sclaveților.

  4. Criminalilor! Au murit atâția oameni de la vaccinari, iar voi îi dați inainte cu testarea pe români ca pe cobai. E GENOCID CRIMINALILOR! Toți care vă ocupați cu vaccinarea sunteți părtași la GENOCID! SUNTEȚI NAZIȘTI! Hitleriştilor! HUO!

  5. E GENOCID in boschetii din spatele garii Tiraspol , niste zdrahoni navetisti de Rabnita ne vaccineaza si injecteaza ritmic falcile si rozetele cu niste calupuri zburlite babane , oracaim disperati si ne rugam la Boje sa fim dusi la reanimare . HUOO , NAZISTILOR , NU SUNTEM COBAI , HITLERISTILOR , suntem profesionisti travestiti ce trebuiesc tratati cu tandrete si afectiune , TORTIONARILOR ! Ne-au furat si posetutele din piele de porc marca GUICI ,am ramas fara rimel , rujuri , balonase durex si ne-au rupt steguletele curcubeu . Io sunt in bikini , mi-au ciordit fustita mini si peruca , am chelia patinoar pe gerul asta . HUOO , talharilor , nu mai pupati voi matanii evlavioase cu fruntea la buric !

  6. Acei NEISPRAVITI CARE PRETIND CA AU EMIS O PROCEDURA PRIN CARE romanul este vaccinat cu ce se gaseste si NU CU VACCINUL PENTRU CARE A FACUT PROGRAMAREA ,SUNT NISTE IRESPONSABILI , NISTE IGNORANTI CARE INCALCA DREPTURILE ROMANILOR INSCRISE IN CONSTITUTIE.
    NICIODATA VRO PROCEDURA SAU ORDIN DE MINISTRU NU POATE SARI PESTE PREVEDERILE CONSTITUTIONALE .
    ORCE TRIMITERE LA PROCEDURI ESTE O TAMPENIE ,IAR IN ROMANIA DE AZI IN ADMINISTRATIE IN MANAGEMENTUL POLITIZAT SUNT GRAMEZI DE PROSTI ,REDUSI MINTAL , NEAVENITI CARE CLAMPANESC ORCE.
    IGNORANTII ,IRESPONSABILII INCONSTIENTII NU AU CE CAUTA IN GUVERN IN ADMINISTRATIE .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger