AcasăSOCIALProfesor de sport, de la o școală din Neamț, reținut. Acuzații grave

Profesor de sport, de la o școală din Neamț, reținut. Acuzații grave

Profesor de sport, de la o școală din Neamț, reținut. Acuzații grave (sursa foto: desteptarea.ro)

Se presupune că un cadru didactic trebuie să aibă un comportament exemplar când vine vorba despre comportamentul față de elevi. Din păcate, însă, există și excepții.

Un caz șocant ajunge la urechile opiniei publice în această primă zi a săptămânii. Vizat de o anchetă a oamenilor legii este un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Roznov, profesor la o școală din județul Neamț.

Din direcția IPJ Neamț s-a anunțat, luni, că bărbatul a fost reținut încă din 4 iulie, pentru 24 de ore, urmând ca în prima zi a acestei săptămâni să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, cu o propunere vizând luarea unei măsuri preventive.
Tânărul profesor este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, potrivit aceleiași surse.

Când a fost sesizată Poliția și ce s-a descoperit în cadrul anchetei

Verificările au început încă de luna trecută, când oamenii legii au fost anunțați ce mesaje nelalocul lor a primit o copilă de 11 ani pe telefonul mobil. Concluziile la care au ajuns până în acest moment anchetatorii sunt greu de imaginat, mai ales că e vorba despre cercetări ce vizează un cadru didactic.

La data de 25 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră, de 11 ani, a primit pe telefonul mobil mai multe mesaje ce conţineau conotaţii sexuale, de la o persoană ce s-a recomandat a fi profesorul de sport, la şcoala la care minora era elevă.

Din cercetări a rezultat faptul că un bărbat, în vârstă de 28 ani, din Roznov, ar fi transmis prin intermediul unei reţele de socializare unor minore, mai multe mesaje cu conotaţii sexuale.

Totodată, persoana în cauză, în calitate de profesor de educaţie fizică şi sport, la o unitate şcolară din judeţul Neamţ, ar fi manifestat un comportament neadecvat cu tentă sexuală, faţă de mai multe minore, eleve la unitatea de învăţământ unde acesta era încadrat”, se precizează în comunicatul IPJ Neamț.

256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger