AcasăSOCIALProf.dr. Leon Zăgrean, destituit de la UMF pentru că anunțat ofensiva împotriva...

Prof.dr. Leon Zăgrean, destituit de la UMF pentru că anunțat ofensiva împotriva pandemiei politice

Prof.dr. Leon Zăgrean, executat pentru că a semnalat pandemia politică

Articolul apărut în ziarul Național, cu titlul ”Oamenii de știință strâng rândurile. Încep ofensiva împotriva pandemiei politice”, a deranjat foarte tare sistemul, care a dat comanda mazilirii reputatului profesor doctor Leon Zăgrean.  Astfel, acesta a fost destituit în mod ilegal din funcția de șef de al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

”Tot mai mult lumea științifică instituțională se separă de majoritatea populației. Este o ruptură care, după părerea mea, este direct proporțională cu gradul de cunoaștere și de profunzime în domeniul medical, și nu numai. Lumea actuală este condusă în general prin decizii politice și o altă ruptură care se realizează în zilele noastre este între sistemele de decizie și oamenii de știință”, spunea prof.dr.Leon Zăgrean într-o dezbatere organizată de Academia de Științe Medicale. Acesta a mai arătat că unul dintre instrumentele importante utilizate pentru inducerea fricii este masca de protecție, care s-a dovedit a fi inutilă din punct de vedere medical.

Articolul apărut în ziarul Național, care a citat din prelegerea susținută de prof.dr. Leon Zăgrean, a fost preluat, în mod corect, și de alte publicații. Ulterior, însă, pe un site mai puțin cunoscut a apărut o compilație între citate din articolul din ziarul Național și diverse postări de pe facebook ale celebrului profesor doctor Leon Zăgrean, în interpretarea autorului materialului de pe acest site, vădit denigratoare. Imediat, profesorul a fost ”anchetat” de Comisia de etică a universității și destituit ilegal din funcția de șef al catedrei de Fiziologie şi Neuroştiinţe Fundamentale de la UMF București, semn că de foarte sus a fost cerută ”executarea” prof.dr. Leon Zăgrean.

”Au încercat să mă șantajeze”

Regulamentul Universității de Medicină și Farmacie prevede clar că numirea în funcția de șef al unei discipline se poate face doar prin alegeri, ne spune prof.dr. Leon Zăgrean. ”Pornind de la articolul apărut în ziarul Național, care mie mi s-a părut absolut rezonabil, site-ul newsweek.ro a publicat un material foarte denigrator la adresa mea, care a răstălmăcit lucrurile, iar Comisia de etică și deontologie a UMF Carol Davila București s-a autosesizat și mi-a cerut să dau lămuriri asupra acestor aspecte. Apoi conducerea universității m-a destituit din funcția de șef de disciplină. Destituirea s-a făcut într-un mod total ilegal și au numit pe altcineva, deși conform regulamentelor universității, numirea șefilor de discipline se face în urma alegerilor. Astăzi (n.r. ieri) avem ședința de Senat și și am cerut rectorului să analizeze această situație, pentru că eu nu pot să accept aceste modificări ilegale, aceste mișculații. Mă voi adresa chiar și justiției, dacă va fi nevoie. Au încercat să mă șantajeze cu prelungirea activității didactice, peste vârsta de pensionare, care a fost aprobată de Senatul universității în primăvară. Le-am spus că pot ieși la pensie, nu am o problemă cu acest lucru, dar nu vreau să-mi termin cariera ieșind pe ușa din spate”, ne-a declarat prof.dr. Leon Zăgrean.

”Nivelul studenților la medicină, foarte scăzut”

Profesorul doctor Leon Zăgrean are reputația unui cadru didactic foarte riguros, acesta considerând că profesia de medic necesită o formare riguroasă. ”De-a lungul timpului, am primit mai multe solicitări de a interveni în cazul studenților, dar eu nu am făcut și nu fac compromisuri. Numărul de analfabeți funcționali este foarte mare. Din păcate, în medicină acest lucru este foarte periculos, dar, probabil, asta se dorește. Nivelul studenților la medicină este foarte scăzut, sunt oameni care nu știu fiziologie nici cât știți dvs, adică lucruri elementare, cu debitul cardiac, frecvența cardiacă, sunt total paraleli”, ne-a mai precizat prof.dr. Leon Zăgrean.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
59.513 afisari

128 COMENTARII

  1. Afirmatia ‘ au incercat sa ma santajeze” e f.grava.
    La fel de grav e ca studentii nu cunosc fiziologie.Cum drac’ au intrat la facultate ????
    Sa raspunda Senatul.

    • Cum au intrat la facultate? Simplu! Te înscrii în primul an pe locurile cu plata, după care, apelând la relații, treci la Stat.
      Este foarte adevărat că nivelul de pregătire este periculos de slab. Dar acesta provine chiar din școala elementară și liceu. Am văzut o sumedenie de rezidenți care nu știu nici măcar sa scrie, darmite sa redacteze un text. De medicina, nu mai vorbesc…
      E dezastru!

      • Dar cred că curând Cei Mai Buni Doctori Vor Fi Repuși Sau Puși La Conducerea Medicinei Românești iar cei ce sunt nepregătiți își vor Pierde Pentru Tot Deauna Dreptul Să Mai Practice Profesia De Doctor România Noi Poporul Bem Deșteptat Și Toți Ce Au Condus Această Țară Politicienii Vor Ajunge La Pușcărie Uni Pe Viață Alți Pe 15-20 Ani De Pușcărie Dar Vor Munci Cu Toți In Pușcărie Că Vom Deschide Minele.De Cărbune Și Vor Lucra Subteran La Mina Cu Toți 12ore zilnic până vor muri.

      • Este specializat în neurologie. Este unul din specialiștii noștrii de top în neurostiinte cu lucrări de cercetare în domeniu și conducător de doctorate.

      • Dacă nu înțelegeți termenii fiziologie si neurostiinte, nu este vina domnului profesor. La o simpla căutare ii găsiți CV ul pe net.

    • a terminat Facultatea de Medicină, deci e medic. Nu s-a specilizat în nimic pentru că s-a axat pe cercetare. Puneți mâna și învățați fiziologie și nu mai comentați. S-au strâns aici cei care au picat anul, deși au dat examenul de 3 ori… a, stai, urmează a 4-a oară, meritați încă o șansă…

    • Ca sa ai o specialitate trebuie sa dai rezidențiatul,nu e cazul dumnealui.Nu a dat acest examen.
      Cursuri catastrofale.
      Grile greșite la examen pe care,deși le-a recunoscut ca fiind greșite,nu le-a anulat.
      Organizare la pământ a catedrei.

  2. Individul e un idiot notoriu, care nu ar trebui sa predea din cu totul alte considerente decat cele expuse in articol, dar are dreptate in legatura cu nivelul studentilor. Din pacate, e lucru la care a contribuit si el acceptand la catedra lui, pe criterii subiective, cadre didactice cu un nivel de cunostinte si capacitate de intelegere a proceselor fiziologice sub cele ale studentilor.

    • Banutii parintilor,asta i-a inchis ochii…si lui,dar si tuturor decanilor si rectorilor facultatilor de stat!Cat mai multe locuri cu plata,asta e dorinta!Din banii parintilor de taxe,credeti ca se investeste intr-un invatamant performant???ASI!! DOAR IN CASELE PROFESORILOR,NIMIC ALTCEVA!! Cad tavanele peste studenti,mobilierul este din secolul trecut acelasi,ba chiar de la inceputul secolului trecut,caz concret:Universitatea de Arte Bucuresti,unde a ramas mobilierul,usile si geamurile de pe vremea lui Brancusi, studentul! Totul e cu plata,mai ramane aerul de taxat!! Aaa,am uitat:birourile decanului,ale rectorului si ale contabililor sunt din secolul 21,lux!

  3. Studenții nu cunosc fiziogie pentru că nu are cine să le predea, iar cursurile și bibliografia pentru examen sunt făcute în dorul lelii. Examenul este nerezonabil de greu iar domnul profesor are plăcerea de a pica studenții din principiu. Acesta e principalul motiv al reclamației la Decanat la adresa dumnealui. Restul motivelor doar se adaugă cauzei pe care am menționat-o.

  4. Domnul „profesor” trebuia destituit de ani de zile, inca din vremurile bune cand examenul de fiziologie se trecea cu plicul cu el in rolul de casier. Poate incet se curata si cancerul din UMFCD.

  5. Salut! Sunt fost student al domnului profesor și pot să spun că Fiziologia din anul 2 a fost o dezamăgire. Cursurile în general nu au aveau nicio logică, se predau multe noțiuni într-un limbaj de lemn, unele greșite. Nu se ptezenta o serie de scheme care nu erau înțelese nici măcar de cel care preda cursul. Daca doreai să înveți din altceva și nu din cursurile lor, riscai sa nu treci examenul. Nu puteai citi din cărți precum Guyton sau Boron și să iei nota mare, citeai doar pentru tine.
    Era o discrepanta uriașă între nivelul de pregătire al cadrelor și calitatea cursurilor și severitatea examenului.
    Domnul doctor ținea niste cursuri in care vorbea despre orice altceva, despre viața, despre suflet, despre treburi care nu aveau nicio treabă cu materia predată.
    E greu de crezut că o persoană de genul acesta poate ajunge sa influențeze parcursul educațional al viitorilor medici.

    Înțeleg că în calitate de medic a făcut niște afirmații grotești cu privire la vaccin și la pandemie. Afirmații pe care nu ai dreptul sa le faci din calitatea de medic. De aici și sancțiunea aplicată de facultate, mult prea tz și din alte motive, in opinia mea.

    • Asa o fi? Am făcut fiziologia cu domnul profesor Zagrean în 2008. Am citit exclusiv din Guyton și am trecut examenul fata probleme din prima, cu nota mare. Nu am avut pile și nu am avut impresia ca dorește cineva sa ma pune indiferent de cunoștințele mele. A fost unul dintre profesorii care ne-a încurajat sa gândim și sa ne punem întrebări. Era cât pe-aci sa ma îndrept către neurologie / neurostiinte datorita lui.

      Cât despre vaccin, dacă aveți atâta minute încât sa va injectați cu un produs experimental pentru care nici măcar producătorul nu va garantează nimic dpdv legal, poate ca nu va meritati titlul de medic.

      • Sa gândim si sa punem intrebari? Omu’ e diliu cu diplomă. Si legat de vaccin eu am citit despre mecanismul lor de actiune si m-am vaccinat in cunostinta de cauza. Daca tu nu te-ai vaccinat fiindca te-ai documentat pe facultatea facebook atunci poate TU nu meriti titlul de medic. Semnat: un medic ce a trecut fiziologia cu nota mare din prima si a citit din Boron (si nu numai), ca Guyton e la nivel de asistente medicale ;).

        • Din categoria a cui diploma e mai mare 🙂
          Mai Tudorel ia sa ne explici stiintific cum interactioneaza ARN m inoculat prin ‘ vaccin” cu ARNm din mitocondriile tale celulare….

        • Băiete, e una să iei examenul cu notă mare, tocind și alta să chiar înțelegi ce ai învățat. Si încă ceva. Medicii habar n-au de mecanismele intime fizico-chimice care se petrec la nivel celular. Pentru asta, ar trebui să vedem comisii interdisciplinare de cercetare din care să facă parte și biochimici, geneticiei, biofizicieni, imunologi, etc. Nu doar medici de genul tău, papagali fără gândire.

        • Aroganța tipica romanului prost destul și foarte fudul. Prietene, din Guyton citesc studenții de la cele mai mari facultăți din lume, pentru ca prezintă fiziologia într-un mod aplicat, relevant pentru viitorii clinicieni. Boron este focusat mai mult pe mecanisme moleculare, fiind foarte util celor care vor sa facă basic science.

          Zici ca te-ai vaccinat în cunoștință de cauza. Deci știi câte ceva despre molecular mimicry, despre domenii prionice și despre cardio- si neurotoxicitatea proteinei Spike, pe care a produs-o organismul tău într-o fericire. Așadar, ori ai citit acel Boron degeaba, ori îți place să joci ruleta ruseasca cu viata ta.

          Eu una nu pot decât sa îți urez drum lin. Păcat de banii aruncați pe Boron, dacă tot n-ai înțeles nimic din el.

      • Ți se pare normal ca examenul sa fie la fel ca in 2008? E ok sa rămână aceleași cărți, studii, cursuri, discursuri ca acum 13 ani? Penibil

        • Nu mi se pare normal ca de exemplu, după manualele actuale la 180 colesterolul să fii socotit cu risc ridicat și să ți se prescrie repede lipantil, iar în anii 80 de pe la 300 treceai pe regim hipolipidic și abia de pe la 600 în sus pe tratament sintetic. Glicemia era normală între 60-120, acum dacă ai 100, aproape că te bagă pe glibomet. Ce să mai zic că peste 50 de ani, o tensiune de 150/90 era socotită normală, pe când acum dacă ai aceste valori după 50 de ani, te trece iute pe tratament pe care-l vei lua toată viața. Acum, vezi Doamne, nu mai sunt bune valorile de atunci, că a venit big farma să școleze mai noii medici (sau să le spele creerii cu studii comandate), dar, ce să vezi, oamenii erau mai sănătoși atunci decât acum. Acum vrem cărți noi și studii, cursuri și discursuri ținute de Pfizer sau ,,specialistul,, în medicină bill gates, că noi nu suntem în stare să vedem ,,evoluția,, lucrurilor! Mai învață studentule, că mai ai cale lungă până să te trezești la realitate. Și încă ceva, sunt studii actuale cu grămada, multe contradictorii pe același subiect, ideea e să ai tu capacitatea să le analizezi i să extragi adevărul.

          • Cifrele pe care le citați poate căutați un pic în literatura sa vedeți cum au fost obținute, pe studii de cohorta cu zeci de mii de pacienti, dar e ok, sunt sigur ca mai bine aplicam ce știam acum 40 de ani, în definitiv cine vrea sa trăiască veșnic.

          • Asta pt ca metodele de laborator s au modificat, au alte limite de referinta.Vin reactivii la pachet cu instructiuni clare..
            Mai sunt si analizoare care nu au mai fost calibrate de ani de zile.Costa mult calibratoarele si spitalele nu investesc.
            Dar durerea cea mai mare e ca in spitale au fost angajati biologi, biochimisti cu diploma ” industriala” , cu muuuuulte pile.Habar n au ce fac.La fel ca unii medici.

          • da, foarte tare! e un motiv în plus a folosi „anonim” că vin șmecherii „cover” de la firme și te pocnesc; la pariu că în 10 ani cifrele vor fi umflate și mai mult și medicamentele cumpărate cu miliarde de euroi (la nivel mondial) se vor înmulți; permanent vor apărea „molecule noi” fantastice, cele mai bune, cele mai grozave și după ce vor fi îndesate pe gâtul pacienților, în 2-5-10 ani se va vedea că au și efecte adverse indezirabile.

        • nu știu de unde cunoști că examenul e ca în 2008. nu știu cum a fost în 2008 dar am vorbit și cu alții și a fost modificat chiar relativ de curând (acum se va modifica total și va fi promovat 100% – tăți vor lua examenul și tăți se vor manifesta ca medici)

        • Tu, eu în 2008 am dat examenul pentru ca atunci eram în anul 2 de facultate. Vorbesc despre experienta mea de atunci. Nu știu ce s-a întâmplat după asta, ca nu am repetat anul 2 la nesfârșit 😛

      • Bravo Andra. Medicii adevărați trebuie sa facă front comun în apărarea oamenilor. Nu suntem vite sa acceptam o injectare de dragul celor care ne conduc . Nu suntem sclavi. Sanatate .

      • Vai de Romania noastra cu asemenea ,,doctori,,fără de Dumnezeu ,se alege prafu…..

      • Fata de cele spuse pe aici, cateva consideratii:
        1. Practicarea profesiei medicale se poate face numai in lumina juramantului lui Hipocrate si numai cu respectarea legii … pana la a ajunge la cate cunostinte a acumulat fiecare. Fapt care ar trebui fara discutie cunoscut de toti cei care au ales sa faca parte din aceasta profesie nobila.
        Primum non nocere este cel dintai dintre principiile universale de baza in medicina! Si consimtamantul informat al pacientului este regula prevazuta in legea noastra, care din pacate nu prea este cunoscuta/aplicata cum se cuvine de toti medicii. Fiecare leac contine si un rau. Lucru ascuns in acele procente de „reactii adverse” ale unui produs medicamentos. Atata timp cat un vaccin este un produs experimental, ale carui reactii adverse inca nici nu se cunosc pe deplin, cum poate un medic sa spuna cu mana pe inima ca respecta principiile de mai sus? Cum poate in acesta caz sa fie informat pacientul in mod corect despre efectele adverse la care se expune? Dar chiar si in cazul in care leacul este aprobat pentru a fi pus pe piata, indiferent de orice este important ca orice act medical nu poate fi efectuat fara consimtamantul pacientului.
        2. „Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate” Pentru ca vad aici fosti studenti sau studenti ai domnului profesor, le amintesc ca aceasta fraza face parte din juramantul care se depune la primirea in randurile medicilor!
        Asadar pastrati-va la inaltimea rangului nobil pe care l-ati dobandit sau la care aspirati!

    • Eu zic da comparam cursurile scrise ale d-nului prof.cu examenele scrise ale studentilor care nu au” inteles” cursurile si au picat.Pe probe !
      Fiziologia umana e aceeasi in esenta in toate manualele. Daca vrei sa inveti.Sigur rimtul cardiac e acelasi dar si sistemul nervos parasimpatic.
      Din pacate sunt si medici mai putin pregatiti si asta se vede din calitatea actului medical.

      • Da, chiar mi-as dori sa comparați cursurile de fiziologie predate de el cu întrebările de examen, atât prelegerile cât și suportul de curs (care apropo e obligatoriu de ceva ani) aveau maxim 5% stiinta și restul după cum scria mai jos, pietre, energii și daci.
        Cat pentru doamna doctor de mai sus, sunt curios dacă dumneavoastră lucrați fizic cu pacienti și ati prescris vreodată un medicament. Chiar as fi curios sa aud un exemplu de medicament unde producătorul garantează lipsa efectelor adverse, conceptul de farmacovigilenta despre care bănuiesc ca ati auzit în facultate va spune ceva? Pentru banala aspirina utilizata de 100 și ceva de ani vine Bayer sa va compenseze reacțiile adverse?

        • Tocmai de asta nu poți obliga pe cineva sa facă un tratament. Scrie și în Constitutie . Citește.

          • Dar tu ca medic când te duci pentru prima dată să consulți un bolnav,ce încredere poate să aibă acel om în tine?La final de consult îi spui că o să fie totul bine!!!Dar nu sunteți sigură de cele spuse, așa este și cu vaccinul!!!

        • Întrebați medicii din Canada de ce acolo nu se găsește în farmacii decât aspirina Bayer simplă și cum au fost golite rafturile farmaciilor de alte variante Bayer îmbunătățite.

      • Va place sa repetați prostia asta cu obligația de vaccinare, poate sunt eu analfabet dar chiar nu reușesc sa întorc vorbele din legi cât sa-mi reiasă obligația, opțiunile sunt simple, ori te vaccinezi gratuit, ori te testezi periodic pe banii tai. Dar ma bucur ca dacii liberi din gradina Maicii Domnului sunt cei mai luminați dintre pamanteni, restul popoarelor care nu sunt pline de analfabeti funcționali cumva s-au lăsat prostite de planemie.

        • vaccin gratuit? Mă mir sincer că ați terminat medicina, fără lipsă de gândire. A, poate ați tocit, atunci se explică de ce credeți că vaccinul este gratuit. Nu ne-a dat nicio companie farmaceutică nimic gratis, ci sunt plătite toate miliardele de doze de statele care le-au comandat, adică tot din banii noștri ai tuturor. Deci, inclusiv eu ți-am plătit vaccinul. Testul e pe banii tăi, ca să te constrângă (o formă de obligativitate mascată) să te vaccinezi! Ferească Dumnezeu de cei care ajumg pe mâna ta și-a unora ca tine.

          • Tratamentul în spital nu este plătit tot din aceeași bani? Sau credeți ca și pentru chimioterapie de exemplu banii vin de la oculta mondiala?
            Oricum la câte impozite plătim pentru remunerația noastră de la oculta mondiala cred ca ne-am plătit singuri amărăciunea de vaccin. Oare și antigripalul este mascat în arma de distrugere în masa? Ca și asa e decontat de stat..

    • Ce vorbiti dle student? Daca stiai cursurile lor la perfectie te puteai considera norocos sa iei un 5. Pt orice punct suplimentar trebuia sa stii guyton si boron. Faptul ca aveati cartile astea acasa invelite in folia originala nu v-a impiedicat sa ajungeti la re, re, re…. si acum sunteti suparat? Un pic de modestie, decenta si mai multa carte nu strica niciodata, mai ales daca sperati sa ajungeti medic

      • Ati înțeles fix nimic, nici nu ma asteptam la mai mult, dar dacă considerati ca rolul profesorului la cursul de fiziologie este sa predea medicina alternativa și dacologie poate ar fi bine sa va uitați și cum se face medicina și în alte tari. Si de unde presupunerea ca cine nu e de acord cu o anumita opinie este automat prost/restantier/etc?

        • O interpretare personala a unui proverb :mediocrul nu pricepe,dar le potriveste ..rezultatul?O tara in deriva,cu asa „elite”,ajunse la putere pe promisiuni frumoase,apoi isi ocupa tot mandatul cu impartitul cascavalului public celor ce i-au mandatat sa puna mana pe el..tara te vrea prost! Daca nu vrei,mars afara din tara!!

  6. L au destituit cozile de topor care se gasescpeste tot si pt politruci didtrug cariere!!! L am vszut pe la tb si este un om erudit.

  7. Un cadru execrabil!!! A fost demis pentru misoginiile, aberațiile și informatiile învechite pe care le spunea la cursuri! Discuții fără rost despre energia universului și pietre in loc de discuții despre neuroni. Un împuțit asta a fost și va rămâne. Ii doresc sa simtă ce au simțit toți studenții picați de mâna lui infecta.

    • Cum i-am spus si celuilat fost studen. Sa ne fereasca Dumnezeu de voi! Pana sa va faceti doctori, voi trebuia sa intelegeti sufletul. Altfel va faceti macelari! Asta sunteti in majoritate. Pt macelari nu trebuia sa stati in scoli atata.

      • Corect. Nu mai exista empatie pt bolnav .
        În SUA te dă afara de nu te vezi dacă nu sti sa te porți cu pacientul.

        • Totui doar banul cu cât este mai mare stocul cu atit te faci bine dacă nu îți canta Popa.

      • Din câte știu în facultatea de medicina se învață MEDICINA, pentru vindecarea sufletului va trimitem către colegii de la teologie, poate acolo va pot alinia chakrele fără sa va dea otrăvurile pe care oamenii care au făcut degeaba scoli le numesc medicamente.

        • Cand ajung pe mana medicilor in spitale,aproape toti antivaccinistii -caci sunt si unii irecuperabili,s-a dovedit-in SUA-intind mana spre ei si-i roaga sa-i salveze..apoi regreta ,cu masca de oxigen pe fata ,ca nu s-au vaccinat!OARE DE CE REGRETA,NU MAI SUNT CONVINSI CA LE FACE RAU??

          • Acum ma duc sa dau foc la diploma și sa ma înscriu la un curs de homeopatie, mersi de sfat.

        • In facultate voi invatati doar sa prescrieti medicamente. Atat! Pt ca toate facultatile sunt sponsorizate de big pharma. Ar trebui sa realizezi tinere, ca omul nu e facut doar din carne si oase. Si nu tratezi fiecare organ in parte, luat separat. Putini sunt cei care ies medici adevarati. Si asta tine de fiecare. Nu mai dati vina pe profesori pt ca sunteti voi dobitoci si mergeti la medicina doar pt bani si statut social!

          • Scuze, nu mai erau locuri la facultatea de vraci și druizi, dar sunt sigur ca dacă aveți reo problema de sănătate va rezolva cu ceaiuri și rădăcini.

          • Vorbiți,dar se vede ca nu sunteti in domeniu.Habar nu aveti ! Mai bine pastrati -va părerile! Și oricum nu va asumați,căci nici nume nu aveti

  8. Domnule Zăgrean, sunteți ipocrit din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, invocați implicarea politicului în deciziile legate de UMF, când însuși dumneavoastră susțineți un partid extremist, daca nu cumva sunteți și membru al acestuia, dvs. fiind bine susținut până acum pe poziția călduță pe care ați avut-o, deci permiteți-mi să nu vă cred dacă o să ziceți că ați fost până acum lup singuratic. În al doilea rând, susțineți sus și tare că studenții sunt analfabeți funcționali. Nu vreau să contest că aveți o capacitate de gândire foarte bună, dar cursurile dvs. sunt niște abrambureli totale. Nu faceți decât să citiți informații de la pseudo-oameni de știință (pt publicul larg, niște escroci) ale căror citate le trântiți în curs, fără niciun fir logic în idei. Cursuri din care studenții dau examen. Aș fi putut spune că sunteți mai buni în ale fiziologiei decât studenții, însă v-ați rezumat la a copia informații și a prezenta studenților informații sărăcăcioase, dar pline de abureli și detalii de dragul de a umple cursurile. Exact așa cum vă faceți și interviurile. Toți necunoscătorii cad în limbă după discursul plin de informații pe care îl știe mai bine și un elev de clasa a 11-a care învață biologie. Serios, nici acum nu ne-ați lămurit cu ce se ocupă concret neuroștiințele. Din păcate, după cât ne prezentați, se pare că dvs ați rămas la informații de fiziologie de clasa a 12-a, in rest ii lăsați pe „asistenții” (a se citi, sclavii) dvs. să susțină cursuri. Daca dna prezentator nu știe ce e un neuron și îi explicați cu atâta importanță, pentru medici sunteți un caraghioslâc; atâtea ifose, atâta importanță când spuneți lungit pe 3 minute ce este creierul… Prinde bine la publicul larg, așa-i? Cât despre invenția dvs privind neuroștiințele la noi în țară. Le-ați transformat într-o glumă proastă, dar vă avantajează. Pentru că necunoașterea publicului larg care vă soarbe picătură cu picătură „ss-iala” pe un ton jos și plin de povață este ca un combustibil pt dvs. Reușiți să îi prostiți cu aberații filozofice, nepalpabile, vă faceți că studiați, că cercetați, dar de fapt nu faceți nimic concret. Neuroștiința, așa cum o faceți dvs sa pară, este o entitate atât de vagă, cu descoperiri care mereu „ar putea” să ajute lumea medicală, dar niciodată nu o fac concret. Și vă e frică de concret. Ați reușit să concepeți un examen de fiziologie irelevant, vă dați în petec că este logic, dar nu cred că îi e greu unui analfabet funcțional să știe câte alveole sunt într-un plămân, iar asta vine de la un student care tocmai că învață logic, dar nu a putut toci câte alveole sunt în plămân. In schimbul acestui examen chinuitor, vin generații de studenți terorizați și care intră în depresie, cărora dvs. îndrăzniți sa le decideți parcursul in facultatea de medicina și în cariera de doctor, studenți din care unii ajung doctori foarte buni, dar nu datorita dumneavoastră, dl. Zăgrean. Nu faceți decât să susțineți un bâlci fără sfârșit. Iar dacă mulți dintre studenții dvs. nu-și amintesc cu drag de fiziologia de anul 2, nu, nu e oculta mondială a studenților care vor sa va dea jos, ci trebuie sa va căutați, daca până acum nu ați înțeles ce e greșit. Dar dumneavoastră erați mult mai preocupat, pe lângă examenul in cauză, sa apăreți la diverse televiziuni obscure, să dați interviuri, să pregătiți în subsol ceai de pătlăgele și să contribuiți la creșterea partidului extremist prin aciuarea de oameni care caută un răspuns, cărora le oferiți minciuni, dandu-va foarte mare expert. Dacă sunteți așa mare expert? Unde sunt studiile dvs.? Unde este concret ceva ce ați descoperit?

  9. A ha h, deja incep sa se sfasie intre ei astia de sus, ca hienele !! Asta da, tovarasi, asa arata noua lupta de clasa si de casta !! 🙂 Dar pe cine pwula mea intereseaza ca ce fac sinecuristii astia ? 🙂 Razboiul e la 3 metrii distanta, si astia se ocupa cu rahaturile lor de 2 lei, e clar ca cine comenteaza si iese din rand in nobilimea bugetara sus-pusa, e eliminat automat, iar acest lucru arata mai mult decat clar ca ceea ce urmeaza va fi ceva foarte frumos, chiar poetic justice va fi, adica vine macelul, bai baieti !! 🙂 Sper ca sunteti cu totii pregatiti, cine nu e, e luat cu lopata !! Ha ha ha 🙂 !! Multumim din inima partidului, adica celui nou-anormal, progresist-nazist, de sorginte klausist-matuliana !! Sieg Heil, Sieg Heil !! Das Zyklon B Nazi Pass, bitte !! What, you don`t have it ? 🙂 Shot them, shot them , they all have the stupid-ass chinkie virus !! Ha ha ha 🙂 Nazi Vaxin Macht Frei 🙂

    • Sa fii profesor la medicina și sa negi pandemia e ca și cum ai fi profesor la teologie și ai nega exista lui Dumnezeu, asta nu e o opinie diferita, e doar o flatulență cerebrala a unui om care în viata lui nu a pus mana pe un pacient. Dar va rog, ascultați sfaturile despre boli respiratorii date de dacopați, oftalmologi, naturiști. 99.9% din negaționiști realizează că nu au avut dreptate când văd sonda de intubație.

  10. A inventat celebra grila negativa, metoda prin care pica studentii straini care erau nevoiti sa-i dea spaga. O scursura comunista , ultimul jeg ramas din gasaca lui Don Lorenzo Megacariocit. Inscris in galeria marilor nimicuri gen Cordos, Pop Monica, Razvan Constantinescu, penalul Astarastoae. Un frustrat care a facut avere din spaga de la studenti. Medic? In nic un caz, doar absolvent de Medicina, nu a pus mana vreodata pe un bolnav

    • Citind lista marilor nimicuri, mi-as dori sa cunosc numele partidului pentru care te înjosești. Ei te-au ajutat sa treci prin facultate si sa te califici medic politruc specializat in propagandă?

  11. Pacat. Un medic trebuie sa stie sa si vb cu pacientii. Lucrez in domeniu , iar mama mea a ajuns pe mana unor nemernici , internata , care se numesc doctori, care nu stiu altceva decat sa aplice scheme, care nu inteleg ca fiecare organism este unic, care nu stiu sa faca o anamneza corecta a pacientului, care dau medicatie fara consimtamantul informat al pacientului , desi am refuzat un anume medicament pe baza unor reactii adverse pe care mama mea le avea si erau mentionate si in prospect si aveau indicatia de oprire a administrarii medicamentului, tot i s- a administrat. Cand am cerut explicatii nu stia se balbaia. Tratau simptomele si nu cauza. Cauza era un dezechilibru intre Ca, Mg, K . Atat. Cauze extrasistolelor. Daca nu eram cadru medical mama mea era moarta. Asa ca puneti mana si cititi fiziologie, puneti mana si invatati, invatati sa vb cu pacientul si sa il ascultati. Profesorul are dreptate. Si vb din ce vad eu acum cat de pregatiti sunt unii. Multi o faceti pt bani faima sa aveti cu ce sa va mandriti, multi dintre voi sunteti medici pt ca aveti o diploma si o parafa, dar in rest sunteti paraleli. Un medic bun este acela care din momentul in care pacientul a intrat pe usa si pana ajunge la biroul lui deja are diagnosticul in proportie de 90%. Felul in care merge, culoarea tegumentului, culoarea sclerelor, tuse seaca , etc . va pot spune multe despre cineva. Un medic trebuie sa stie si psihologie multa , si fitoterapie multa. Puneti mana si cititi, nu va transformati in calai, aparati viata ,pt ca multi dintre voi iau viata pacientilor pt ca sunt prea mandrii sa recunoasca ca habar nu au de nimic.

    • cred că este teribil să vezi că mama ajunge pe mâna unor neaveniți; am avut destui colegi, pardon „colegi” ce nu merită nume de medici; din cauza acelor indivizi (dar și din cauza presei care nu arată lucrurile bune, ci se repede la exemplele proaste) pacienții nu mai au încredere în noi. și ce problemă este că dl Zăgrean explica și alte lucruri, unele care nu se găsesc în Boron și în Guyton. cine vrea să învețe învață, cine vrea să citească citește, cine vrea să întrebe întreabă. l-au spart pe Zăgrean – și acum o să fie facultatea mai bună?
      nu cred!

  12. Citesc toate cretinismele astea in sir si cred ca avem mai multe sanse sa supravietuim daca ne trateaza/ vindeca slujitorii arcului de triumf. Aveti mult timp liber si asta spune mult despre domniile voastre. :))

  13. Pe madam Sfetea Roxana nu o da nimeni afara?
    Cloaca împuțită,asta a ajuns UMF București

    • Cred ca în majoritatea departamentelor dacă i-ar lua cineva la puricat ar găsi numai mari valori în cercetare, eventual plus neamurile cu care coincidental lucrează împreună.

  14. Să vă fie rușine dacă se mai poate găsi la toți care v-ați arătat talentele că de bârfit e ușor mai greu e invers. Ca voi sânt destui 10 la leu ca ardeii iuți. De aia sântem cum sântem din cauza unor specimene asemănătoare care atâta îi duc capetele ce le poartă degeaba.

    • Asa este, niste capete goale s-au adunat și au pus la cale o metoda sa distrugă toate economiile lumii, și dacă tot s-au întâlnit, au conceput vaccinul cu care sa controleze toti păreriștii români, ‘ăi mai cu păreri dintre traci, ca știm ca de aici răsare soarele și curge mierea.
      Ia încercați sa mai scoateți capul din antena 3 și digi 24, o sa găsiți oameni mai de valoare decat dan puric și leon zagrean.

  15. Am o întrebare pt. cei care critică(mai multe) : Ați terminat facultatea! Ați terminat rezidențatul ? Profesați?

    • Nu, am terminat facultatea de construcții și îmi dau cu părerea. Cum își dau cu părerea toti care si-au luat diploma de licență în microbuz în drum spre facultățile private despre antivirale, ARN mesager, și ventilația mecanica.

      • Ai putea sa-ti faci public numele, domnule fost student? E usor sa arunci cu noroi sub protectia anonimatului.

  16. Numele `anonim` va deveni tot mai frecvent pentru ca sunt multi care cad in picioare ca pisicile oricat de rai si oricate rele ar face. Am citit comentarii si este neplacut. Unul dintre cele mai corecte comentarii cred ca este cel referitor la notele celor care il critica pe Zagrean, prof de la fiziologie. Sunt cei care au picat sau nu au putut lua mai mult de 6. Vorbesc despre cursuri (la care nu au participat) si de carti (pe care nu le-au citit). La fiziologie la Zagrean se stie ca se citeste din Boron si din Guyton. Iar cine invata ia cel putin nota 8. E clar. E nasol ce am citit in articol si e nasol ce i s-a pus la cale. E nasol. Analfabetilor functionali care nu iau nici 6 nu am ce sa le transmit.

    • Dar stau și va întreb, pentru ce plătește UMFCD oameni sa tina cursuri? Asa ni se trântea un plaet de cărți la începutul facultății și mergeam doar la examene. Reiterez ideea, mai scoateți nasul din tara asta, vedeți cum fac și alții medicina, ma îndoiesc ca veți regăsi oameni care țin prelegeri despre univers la cursul de canale ionice.

      • domnule „un fost student” – nu ne lua așa … că mai știm și noi cum e în străinătate; acolo nu se citește materia ca să aibă studentul timp acasă să se joace pe calculator sau să meargă la petreceri. acolo profesorul explică, aruncă idei și întrebări, iar studenții se duc la bibliotecă fie ea fizic sau virtuală, intră, citesc, pregătesc referate, se pregătesc să dea socolteală de timpul folosit. fost-ai matale cu ERASMUS pe vreundeva? ei? scoate matale „nasul” din „țara asta” și vezi și nu te mai trezi vorbind ca vreun mare înțelept. Și chiar am auzit oameni vorbind despre univers, la un curs despre „cu totul alteva” (de parcă, după opinia mata … acest „cu totul altceva” s-ar găsi … unde s-ar găsi? nu tot în univers?). Prea mulți înțelepți se găsesc pe lume și prea puțini oameni care să muncească, să învețe, să demonstreze ceva. Privit-ai CV realizat de dl Zăgrean? Ei? haide- pa!

        • Întâmplarea face ca vorbesc din propria experienta, un om care a mai văzut și alte facultăți și sisteme medicale, pentru ca altfel scatofagia nu e pasiunea mea. Și sunt întru totul de-acord, prea s-au materializat mulți înțelepți în ultima perioada, din păcate.

  17. Eu sunt un om de rind ,fără facultăți. Citind acum aceste mizerii aruncate de la student la medic,mă îngrozesc.Aproape că nici nu-mi ine să mai merg la medic,dacă am vreo problemă de sănătate. Ce încredere să am că medicul meu de familie nu-mi pune viața în pericol.Cind citesc aici ce fel de viitori medici ies de pe băncile UMF.Acesti studenți își denigrează profesorii într-un mod grosolan.Oare poți să te dai pe mina ăstora, te omoară cu zile ,citi or fi și prin spitalele ATI și omoară pacienții cu pregătirea lor de rahat.

    • Gândirea aceasta cum ca profesorul este mai infailibil ca papa, ca 10-le e doar pentru profesor, e ceva moștenit din epoca de acum 30 de ani, care încă se perpetuează în minunata facultate de medicina. Poate ar trebui sa va dea de gândit și punctul de vedere al medicilor care au învățat ani de zile cu pumnul în gura, închinându-se la pseudo somitatile medicale, poate poate apuca și ei sa „fure meseria”, alt concept rătăcit din comunism.

  18. Pareri diametral opuse vad la comentariile articolului.
    Ce imi pare ciudat e ca spune ca masca nu e eficienta. E teoria lui sosoaca. Doamna asteapta ca masca ei sa o protejeze pe ea. Masca nu te fereste sa inhalezi virusul avand pori mult mai largi decat diametrul virusului.
    Masca ta ii protejeaza pe cei din jur daca esti purtator de virus si este chiar foarte eficienta.

    • Putini sunt cei care gândesc ca dumneavoastră, dar aparent șoșocarii sunt mari fani Zăgrean.

    • când s-o găta pandemia, multe s-or afla (chiar și despre super-mască); sigur că masca are utilitate, dar sunt și multe altele de spus; oricum omul ăsta pe care l-au eliminat în stil dubios nu a spus că nu trebuie să poarte mască oamenii, dar vorbele se scot din context și se interpretează. a propos de mască: se plimbă careva prin parc, e cam singur (sau poate sunt și alții la 5-20 metri distanță) – de ce să poarte mască toți, în aer liber? cine nu și-a vândut încă măștile? (iar mizeria aia de plastic fleoșc cu care apare Șoșoacă și îi mai face și pe alții să poarte e chiar periculoasă)

  19. Serios? Nu e un du-te vin-o de la masca? Adica,masca nu te fereste sa inhalezi virusul, dar ii protejeaza pe cei din jur sa nu se contamineze de la cei infectati. Cum vine asta? Hai sa fim rezonabili. Cit despre profesori, e usor sa dai cu bita, mai cu seama cind nu ai fost un student serios. Sinteti voi fara de greseala, voi care blamati pe altii? Rusine voua. Daca erati oameni cu coloana vertebrala luati masurile de atunci. Poate ca aveati dreptate, dar ati fost niste fricosi si lasi atunci si ati ramas niste oameni uriti si acum.

      • Asta ati invatat pe sub banca!
        Dai metroclopramid in loc sa afli cauza simptomelor!
        Dai metoclopramid si te culci linistit in garda !

  20. Vai cate am mai invatat citind comentariile astea atat de hranitoare!
    Am avut o mama buna, moarta acum datorita unei doctorite care nu i-a pasat ce prescrie si sunt convinsa ca habar nu are ce a facut. Eu nu am diploma din asta nobila, dar un fapt stiu sigur: totul se plateste!!
    Am vazut un comentariu pe aici ca la medicina se invata medicina si nu altele. Apoi daca nu stii ca stresul si alte elemente ale vietii codiene iti influenteaza puternic statea de sanatate (si aici am o dovada vie: un frate tanar, sanatos de altfel, a facut infarct si a murit datorita unui stres major) degeaba studiezi atat daca nu vrei sa auzi de cauzele care produc efectele.
    Iar voi Domnilor vaccinati, daca nimeni nu va ia la rost de ce v-ati vaccinat, de ce nu procedati reciproc? daca tot exista cai de tratament ce tot facilitati si promovati atata politica asta comunista si nazista?! Oare nu va ganditi ca toate astea se intorc si impotriva voastra? Am avut onoarea sa intalnesc niste oameni extraordinari in viata asta printre care si medici. Dar din pacate mult prea multi se lasa prostiti de propagandele astea anti viata. Nimeni nu vrea sa se lase ucis de nimic, este simplul instinct de supravietuire. Daca am dubii cu privire la un medicament, este dreptul meu de om sa nu il iau, chiar daca asta poate duce la sfarsitul vietii mele, dar este decizia mea. De ce vii tu sa ma obligi sa fac chimoterapie sau sa ma vaccinez cu ceva in care eu nu am incredere? Daca tot sunt sortit pieirii prefer sa o fac de mana mea si nu a ta doctore sau politician care vrei sa ma omori mai mult sau mai putin constient.
    Aveti grija ce prescrieti pacientilor si cum ii tratati ca asa cum statutul vostru este nobil, pe masura este si responsabilitatea voastra! Universul le echilibreaza pe toate. Daca bine nu poti face, nici rau sa nu faci!
    Sa fiti sanatosi si sa va deschida viata mintile ca altfel suntem nimic.

    • Si atunci pentru ce mai exista spitalele? Dacă tot preferam sa murim de pneumonie ca acum 100 de ani înainte sa existe antibioticele. Și dacă tot sunteți asa informata, aflați ca nu exista niciun tratament miraculos în covid, asta e principala problema. Dar după cum ați spus, fiecare își decide soarta, sper ca luați deciziile bune. Eu ma duc sa ma bucur de internetul gratis prin 5G după doza 3.

  21. Daca se spune una sau daca se spune alta am toate motivele sa il cred pe profesorul Zagrean. Am citit multe baliverne mai sus. Am luat 9 desi am vrut 10. Meritam 8, dar am avut note bune la lucrari si la LP – chiar s-a tinut cont de activitatea mea si din punctajul de 8 am luat 9. Nu am fost multumit. Dar nu am fost multumit de mine nu de profesor. Am intrat greu la cercul organizat de profesor. Dar am intrat. Aveam discutii, faceam experiente. Am prezentat primul poster din viata mea. Profesorul avea relatii bune cu un tip din SUA. Imi pare rau ca nu imi aduc aminte numele si nu am fost atent sa pastrez relatia. Imi pasa mai mult de chirurgie incepand cu anul III. Normal ca avea si cel de State il respecta. Aveau programe impreuna. Uneori eram si noi pe faza si cu internetul existent participam la prezentari, primeam sfaturi. Cursurile nu mi-au displacut. In Romania sau in Germania mi-a fost mult de folos fiziologia. Mult mai mult ca fiziopatologia de la dna Ion din Bals. Despre dansa nu scrie nimeni. Nu am sa scriu nici eu. Cu fiziologia din anul II am trait restul facultatii. Si azi. Nu inteleg prostiile spuse de unii detractori. Nu neg ca poate cu altii s-a purtat altfel. Eu n-am vazut asa ceva. N-am vazut plicuri, n-am vazut pile. Ba am vazut intr-o seara o incercare de pile. Era clar ca asta e. La telefon se intervenea. A vorbit calm, lent, bland (toti care au lucrat cu el stiu foarte bine vocea si modul de a vorbi). Si s-a incheiat. Fara modificare de nota. Si nu e nimeni sa isi aduca aminte de locul secret de pe acoperis? Ce profesor a mai luat studentii la discutii despre fiziologie acolo? Si ce profesor i-a tratat cu ceai ca pe niste colegi, fie ei mici si cam nestiutori, dar doritori sa invete. Nu am vazut pe nimeni care sa vrea sa invete si sa ii ceara ceva lamuriri iar el sa nu-i raspunda. Nu e treaba voastra ce fac eu in Germania, dar e treaba mea sa imi aduc aminte ca fiziologia imi foloseste si azi. Imi pare foarte rau pentru situatia de mai sus si pentru ca a ajuns sa fie chinuit de unii si altii. Poate de aia nici nu mai sunt in Romania, desi imi iubesc tara. Poate de aia nu mai sunt acaas desi de multe ori e foarte dureros.

  22. Vreti sa scriu in franceza? Pot inca romana. Nu am dat nici cadou nici nimic la fiziologie. Am luat nota opt fara probleme.Am primit raspusn la orice am intrebat. Am auzit de la Anca de asta si m-am suparat.Mai bine ati avea grija de profesori ca dl Zagrean si ati face curat pe alte locuri.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger