AcasăSOCIALProducătorul român a pierdut vânzările în centrele comerciale

Producătorul român a pierdut vânzările în centrele comerciale

Bate vântul falimentelor: producătorii români care vând în centrele comerciale şi în supermarketurile din incinta acestora au înregistrat o diminuare a vânzărilor cu 50% din cauza scăderii numărului de cumpărători, avertizează Asociația Forţa Fermierilor.

Asociația cere Guvernului să oprească discriminarea la care sunt supuşi cei care livrează hrană românească în supermarketuri, prin adoptarea unei politici unitare privind accesul consumatorilor în retail, în condiţiile pandemiei.

„În prezent, apreciem că se aplică în prezent un dublu standard în ce priveşte condiţiile de acces ale consumatorilor: în cazul supermarketurilor din cadrul marilor centre comerciale de tip mall este obligatoriu pentru consumatori să prezinte certificatul verde, iar în cazul supermarketurilor unde accesul este direct nu există această obligativitate”, se menţionează în comunicat.

Prin aplicarea acestei discriminări la adresa consumatorilor privind modul de acces în magazinele care vând produse alimentare, “producătorii români sunt afectaţi dramatic, în schimb consumul de produse din import şi din comerţ intracomunitar nu este influenţat semnificativ”.

Produsele agroalimentare româneşti sunt „într-o concurenţă acerbă, de multe ori neloială, chiar în propria ţară, cu produse din comerţ intracomunitar şi din import, provenind din ţări care îi subvenţionează masiv, transparent sau mascat, pe proprii producători agroalimentari”.

„Cine are interesul să pună pe butuci sectorul agroalimentar autohton, atât de afectat în ultimii ani de multiple crize? Anul 2021 va înregistra, din păcate, un record trist al deficitului balanţei comerciale cu produse agroalimentare: în jur de 2,5 miliarde de euro”, menţionează Asociaţia Forţa Fermierilor.

author avatar
Radu Jacotă
563 afisari

3 COMENTARII

  1. Mi-am facut un obicei de a cumpara legume si fructe produse in Romania dar, nu ma deranjaza atat aspectul cat ambalajul. Ale noastre sant aruncate gramada intr-o lada, iar cele turcesti sant puse la bucata intr-un cofraj de carton, cartofii nostri au inca pamant si nu putin pe ei, iar cei din Egipt sant curati, parca lustruiti. Nu se pune problema sa nu iubim pamantul stramosesc, dar nu pe cartofi. Am cumparat apoi niste castraveti, pe care dupa ce i-am consumat, a trebuit sa fac o spalatura stomacala pentru ca ma simteam foarte rau. Am simtit un vag miros si gust de vechiul DDT, dar mi-am zis ca doar producatorul roman e CONSTIENT de importanta pe care o are… Oare ??? Verifica cineva cu ce se stropesc si in ce cantitate legumele si fructele ROMANESTI ??? Ne lasam la mana lui nea Capusa ??? Astept masuri SIGURE si pentru producator si pentru SANATATEA noastra… Pana atunci, neincredere e numele tau, CUMPARATORULE.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri