AcasăSOCIALProcente grăitoare. Câte companii din România au tăiat salariile angajaților

Procente grăitoare. Câte companii din România au tăiat salariile angajaților

(foto: bihon.ro)

Contextul generat, în ultimele luni, de noul coronavirus și problemele aferente epidemiei s-au reflectat și în portofelele angajaților din România.

Pe lângă faptul că 75% dintre companii au apelat la varianta lucrului de acasă, o schimbare semnificativă față de perioada anterioară apariției crizei COVID, din câte arată un studiu realizat de eJobs România, doar un sfert dintre angajatori au păstrat pachetele de beneficii extrasalariale, după declanșarea pandemiei.

Una dintre preocupările românilor care au un loc de muncă a fost legat, în mod firesc, de riscul de a le fi tăiate salariile, în perioada dificilă cauzată de epidemie. Din cifrele prezentate în cadrul studiului derulat de sursa citată rezultă că doar 43% dintre companiile participante la acest demers sociologic au păstrat neatinse salariile. Ceea ce, la un calcul simplu, scoate la iveală faptul că peste jumptate dintre companiile în cauză au operat reduceri salariale.

În timpul stării de urgență, aproape 30% dintre companii au făcut angajări

”Sunt însă și angajatori care au continuat să investească în consolidarea brandului de angajator și să-și țină angajații și candidații aproape, în ciuda acestor momente dificile pe care le-am traversat cu toții.

Asta înseamnă fie companii care au mers mai departe cu planul de a organiza teambuilding-urile programate pentru anul acesta, care au pus la dispoziția angajaților servicii de consiliere psihologică sau au derulat campanii de CSR menite să diminueze efectele negative ale pandemiei.

La fel de important este și faptul că, în timpul stării de urgență, aproximativ 30% dintre companii au continuat să angajeze, lucru care a încurajat mult candidații”, a precizat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cifrele din dreptul șomajului tehnic

Mai mult, studiul relevă faptul că aproape 40% dintre dintre participanții la studiu au anunțat că au trimis o parte din echipă în șomaj tehnic, 17% au recurs și la disponibilizări, iar 7,5% au spus că activitatea companiei lor a fost oprită.

Speranțe pentru la toamnă

”Vestea bună este că, deși unele companii au fost nevoite să ia măsuri destul de drastice, trei sferturi dintre specialiștii în resurse umane care au răspuns chestionarului nostru văd o revenire până în toamnă, cel puțin din punctul de vedere al angajărilor. Această estimare este confirmată și de cifre – numai în ultima săptămână au fost postate peste 13.000 de joburi noi pe platforma noastră”, a completat Bogdan Badea.

Studiul în cauză s-a derulat în perioada martie – mai 2020, pe un eșantion de 330 de respondenți, reprezentanți ai companiilor din România, anunță sursa citată.

70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger