AcasăSOCIALProbleme din cauza inundațiilor în mai multe județe din țară. Pompierii au...

Probleme din cauza inundațiilor în mai multe județe din țară. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din case și din curți

Probleme din cauza inundațiilor în mai multe județe din țară. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din case și din curțiProbleme din cauza inundațiilor în mai multe județe din țară. Pompierii au intervenit pentru a scoate apa din case și din curți (sursa foto: Facebook/ISU Dâmbovița)

În timp ce unii oameni se pregătesc de Sărbători și s-au apucat de curățenia de iarnă, dinainte de Crăciun, alții s-au văzut nevoiți să scoată apa din case, după ce locuințele le-au fost inundate, ca urmare a ploilor din ultimele ore. În unele cazuri, a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Din câte au anunțat în dimineața zilei de luni, 13 decembrie, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), „în ultimele 24 de ore, precipitațiile abundente au produs efecte în 33 localități din 11 județe”. E vorba de localități din județele Argeș, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Maramureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea.

Pompierii au sărit în ajutorul oamenilor din zonele afectate. Și au intervenit atât pentru evacuarea apei din 17 case, 12 beciuri/subsoluri, 13 curți, trei anexe gospodărești, un pasaj pietonal, cât și pentru degajarea a 9 copaci și a unui stâlp de electricitate căzuți pe carosabil, fiind afectate două imobile și un autoturism, potrivit IGSU.

Viituri și o surpare de teren

În trei județe au fost probleme ceva mai mari. Și anume în Prahova, Vrancea și Vâlcea, acolo unde au fost localități în care s-au produs viituri și respectiv o surpare de teren. Un aspect important de menționat este acela că, potrivit sursei menționate, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești în urma manifestării codurilor de vreme rea.

„Situații deosebite au fost înregistrate în județele Prahova, Vrancea și Vâlcea, zone în care precipitațiile au produs viituri sau o surpare de teren.

În județul Prahova, pe raza localității Sinaia s-a produs o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș, fiind în pericol 3 case. Preventiv 3 persoane s-au autoevacuat la rude. De asemenea, în localitatea Cheia s-a intervenit pentru salvarea unei persoane dintr-un autoturism surprins de o viitură, aceasta nu a necesitat îngrijiri medicale.

În județul Vrancea, pe raza localității Jitia s-a produs o viitură pe un drum sătesc ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 200 de persoane. Accesul se poate realiza doar pietonal. Intervin echipaje din cadrul SDN pentru remedierea situației.

În județul Vâlcea, pe raza localității Românești, cătun Marinești s-a produs o viitură pe un drum sătesc, ca urmare a scurgerilor de pe versanți, fiind distrus un podeț de pe drumul de acces în zona localității. În zona afectată locuiesc aproximativ 50 de persoane. Accesul în zonă se poate realiza pietonal, cât și rutier pe o rută alternativă, cu restricție de tonaj pentru autovehiculele cu masa de peste 2 t”, conform IGSU.

De asemenea, s-a mai anunțat că traficul rutier a fost temporar blocat pe un drum național (DN 10/BZ), din cauza pietrelor căzute de pe versanți, și a fost restricționat, din cauza unei viituri, pe un drum județean – DJ 702B/DB.

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger