AcasăSOCIALPrins ”zburând” pe DN, cu peste 200 km/h. Ce amendă a primit...

Prins ”zburând” pe DN, cu peste 200 km/h. Ce amendă a primit șoferul vitezoman

(foto: Facebook)

În contextul în care în ultimele zile pe șoselele din România au avut loc accidente rutiere cu urmări grave, soldate cu pierderi de vieți omenești, s-a aflat de ”aventura” unui tânăr șofer, prins conducând cu o viteză amețitoare, pe un drum național.

Surprins de polițiști după ce a călcat prea mult pedala de accelerație, șoferul a fost amendat.

foto: IPJ Olt

Totul s-a întâmplat în după-amiaza zilei de vineri 30 iulie, pe un drum național din Olt. Conform IPJ Olt, conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani din Craiova, a fost sancționat, după ce polițiștii Serviciului Rutier Olt l-au depistat, pe DN 65, în afara localității Scornicești, conducând un autoturism cu 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h. Așadar, cu dublul vitezei admise.

Sancțiunea primită de șoferul vitezoman a fost următoarea: o amendă în valoare de 1305 lei, totodată fiindu-i reținut și permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile.

Din câte au amintit reprezentanții IPJ Olt, în această perioadă polițiștii rutieri desfășoară, la nivel național, acțiuni menite să prevină evenimentele rutiere. Dar și să îi sancționeze pe cei care încalcă legea.

”În ultimii 10 ani (2011-2020), un sfert dintre persoanele decedate în accidente rutiere, în România, și-au pierdut viața în urma unor evenimente cauzate de viteză.

De asemenea, 23% dintre persoanele rănite grav, în această perioadă, în accidente rutiere, au suferit leziuni în urma unor evenimente cauzate de nerespectarea limitelor legale de viteză”, menționează sursa citată.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger