AcasăSOCIALPrins „zburând” cu 217 km/h. Unde a fost depistat șoferul vitezoman și...

Prins „zburând” cu 217 km/h. Unde a fost depistat șoferul vitezoman și cu ce amendă s-a ales

amendaAmendă de până la 2900 de lei pentru o greșeală „nevinovată” pe care o fac toți șoferii (sursa foto: Facebook/Poliția Română)

Un tânăr care a călcat cam prea mult pedala de accelerație, ajungând, din câte reiese din ce au anunțat polițiștii, la o viteză amețitoare, a ajuns în vizorul oamenilor legii.

S-a întâmplat recent, în județul Bacău. Conducătorul auto are 22 de ani.

„La data de 30 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au depistat în afara localității Cleja, un conducător auto de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, cu viteza de 217 km/h”, se precizează într-un comunicat transmis joi de IPJ Bacău.

Ca urmare a celor constatate de către polițiști, tânărul s-a ales cu o amendă în valoare de 2.900 de lei. Totodată, i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

„Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România”, se mai menționează din direcția IPJ.

Bărbat prins băut la volan. Ce a indicat etilotestul

Și tot joi, 30 decembrie, s-a aflat că, în toiul zilei precedente, un alt bărbat, de această dată în vârstă de 47 de ani, a ajuns în atenția oamenilor legii din județul Bacău, fiind acuzat că a urcat la volan după ce ar fi consumat alcool.

„La data de 29 decembrie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Filipeni, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu au identificat în flagrant delict, un bărbat în vârstă de 47 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, cu o concentraţie de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost transportat la spital pentru prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, potrivit IPJ.

În acest caz s-a deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

394 afisari

1 COMENTARIU

  1. Recunosc că am umblat pe-afară, chiar locuri aglomerate, cu paula sculată. Precum cel cu viteza și cel băut ce n-au făcut rău nimănui dar ar fi putut face acum îmi dau seama că aș fi putut viola. Rog a mi se deschide dosar penal și a mi se da amendă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger