AcasăSOCIALPrimul mare oraș din România care va face sărbătorile în carantină

Primul mare oraș din România care va face sărbătorile în carantină

carantinaPrimul mare oraș din România care va face sărbătorile în carantină

Carantina în municipiul Constanţa a fost prelungită cu încă două săptămâni, începând de vineri, 18 decembrie. Autoritățile de la malul mării precizează că rămân în vigoare aceleaşi măsuri de până acum.

Incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Constanţa era joi de 8,67, potrivit ultimului bilanț de Covid-19, anunțat Grupului de Comunicare Strategică.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, în sistem electronic, prelungirea carantinei în municipiul Constanţa, iar şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a semnat ordinul, transmite News.ro.

Prefectul Silviu Cosa a anunţat joi seară că se vor înmulţi controalele, pentru a limita răspândirea coronavirusului. „Filtrele vor fi permanente, se va ajunge zilnic în centrele comerciale, se vor opri mai multe mașini decât se opreau până în prezent”, a precizat prefectul.

Pentru cei care obişnuiau să-şi facă sărbătorile la malul mării, anul acesta nu vor mai fi posibile petrecerile de altădată.

„Având în vedere că prelungirea și propunerea se vor face pe 14 zile, înseamnă, din păcate, că atât Crăciunul cât și Revelionul vor fi în carantină. În cazul în care cineva va mai intenționa să organizeze o astfel de petrecere, va avea niște surprize care nu au nimic de a face cu noțiunea de petrecere”, a adăugat oficialul.

Constanţa este în carantină din 20 noiembrie

În noua hotărâre de prelungire a carantinei rămân valabile toate restricţiile care erau valabile şi până acum, iar cetăţenii pot călători în baza unei declaraţii pentru a-şi justifica scopul deplasării. Incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Constanţa era joi, de 8,67. Municipiul Constanţa a intrat în carantină pe 20 noiembrie, când rata incidenţei era de 9,11.

În judeţul Constanţa alte 11 localităţi se mai află în carantină zonală. De asemenea, judeţul Constanţa se află în topul cazurilor zilnice de infectări cu noul coronavirus, dar şi pe primele poziţii în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile.

În judeţul Constanţa se înregistrează zilnic, peste 400 de cazuri noi de COVID 19, iar toate paturile la terapie intensivă sunt ocupate.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger